miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Gaz Metan 4-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 3 aprilie 2022, 3:05 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost, probabil, cea mai ușoară partidă a Bătrânei Doamne la nivelul primei ligi din ultimii 30 de ani. gaz Metan s-a prezentat cu o echipă formată mai mult din juniori, iar UTA avea sarcina de a arăta responsabilitate și profesionalism, astfel încât să își adjudece fără probleme cele trei puncte.

  Obiectiv îndeplinit pentru echipa antrenată de Ionuț Badea, cu o evoluție foarte consistentă în prima jumătate de oră. Fiecare titular trimis în teren a arătat un nivel de joc foarte bun, dar echipa a pierdut din consistență odată cu schimbările făcute după pauză.

  Urmează jocul cu Rapid, un joc care poate fi capital în ecuația clasării pe unul dintre locurile 7 sau 8 la finalul play-out-ului.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 6 – Revenit în poarta Bătrânei Doamne după o lungă absență, Dragoș a fost de prea puține ori pus la lucru de jucătorii oaspeți. S-a remarcat din nou prin jocul foarte bun de picior și a arătat încă o dată că indiferent de alegerea făcută de antrenor, UTA nu are o problemă la nivel de portari.

  Marko Vukcevic – 8 – A jucat doar o repriză după ce a revenit de la echipa națională a Muntenegrului. Ionuț Badea l-a înlocuit la pauză pentru a-l menaja în vederea meciului cu Rapid. Cât a fost pe teren, Marko a fost unul dintre cei mai activi jucători, cu foarte multe curse în banda dreaptă. A fost implicat atât la primul gol cât și la al doilea, la prima reușită a lui Vorobjovas muntenegreanul reușind o acțiune personală foarte bună.

  Florentin Matei – 6 – Este primul meci de când a venit la Arad și a bifat o repriză. Implicat mult în joc, Florentin a avut puține realizări. Și-a etalat calitățile tehnice, dar a avut probleme în ceea ce privește alegerile făcute.

  Erico Da Silva – 6,5 – Probabil cel mai ușor meci din cariera lui Erico la nivelul primei ligi din România. Cei de la Gaz Metan au pus prea puține probleme defensivei arădene.

  Alexandru Benga – 6,5 – La fel ca și în cazul lui Erico, Benga a avut un joc ușor și s-a achitat cu brio de sarcinile care i-au fost trasate.

  Evgheny Shlyakov – 6 – Pe fondul unui joc foarte ofensiv al echipei sale, Shlyakov a venit cu prea puține realizări în zona careului celor de la Gaz Metan, iar reperul în cazul său este Vukcevic. În timp ce muntenegreanul a fost implicat în două dintre golurile arădenilor, rusul a evoluat bine, dar nu a fost decisiv la nici o fază.

  Modestas Vorobjovas – 8,5 – Un meci de neuitat pentru internaționalul lituanian. După 46 de jocuri în care nu a reușit nici un gol, „Mode” a înscris de data aceasta de două ori și a fost aproape de hat-trick spre finalul partidei. Golul său din repriza secundă a fost unul dintre cele mai frumoase din actualul campionat.

  Idriz Batha – 7 – Foarte implicat în aproape fiecare acțiune a echipei sale, fie că e vorba despre jocul ofensiv, fie despre aportul adus pe faza defensivă, Idriz a redus din motoare în repriza secundă și așteaptă acum duelul cu mult mai puternica linie mediană a celor de la Rapid.

  Denis Hrezdac – 6 – Un moment pe care Denis nu îl va uita niciodată. După doi ani foarte grei, marcați de cele două intervenții chirurgicale la genunchi, Hrezdac și-a îndeplinit visul de a debuta în Liga 1. Timp de un sfert de oră cât a fost pe teren, mijlocașul Bătrânei Doamne a jucat fără să se complice și a arătat calitate atunci când urca cu mingea la picior.

  ubbink

  Desley Ubbink – 8 – Olandezul a părut foarte motivat încă din startul meciului. A driblat, a pasat, a deschis jocul în ambele flancuri și a fost implicat în trei dintre cele patru goluri ale echipei sale. Chiar dacă nu este la fel de spectaculos ca Otele sau Cardoso și nici un marcator ca Miculescu, Ubbink rămâne una dintre piesele cele mai importante din angrenajul actualei echipe a Aradului. Pasa de 40 de metri pentru Otele, la golul marcat de nigerian, a arătat de ce Desley este un jucător special pentru Bătrâna Doamnă dar și pentru fanii acestei echipe.

  David Miculescu – 7 – Revenit după două meciuri convingătoare la naționala Under 21, Miculescu a forțat atât cât trebuie. După ce a fost aproape de gol în startul partidei, Miculescu s-a aflat la baza acțiunii care a dus la marcarea primului gol. A fost înlocuit la pauză pentru a fi proaspăt la meciul cu Rapid.

  Alexandru Pătlăgică – 6,5 – Un moment foarte bun pentru Pătlăgică să joace mai mult într-un meci al echipei arădene. S-a achitat bine de sarcinile defensive, fiind folosit fundaș dreapta, și a avut o acțiune bună în partea dreaptă, dar centrarea sa nu a fost ajunsă de Dangubic.

  cardoso

  Dumitru Cardoso – 7,5 – A alergat într-o repriză cât alții într-un meci întreg. A inițiat foarte multe acțiuni de atac, a driblat și a intrat în combinații foarte bune pentru echipa sa, a fost cel care a deschis scorul, iar după pauză, ca și alți colegi ai săi, a mai redus din intensitate.

  Filip Dangubic – 6 – Croatul a revenit pe teren după o pauză destul de lungă. S-a simțit că a lipsit mult după felul în care s-a mișcat, lipsindu-i combativitatea arătată la alte jocuri. Nu a reușit să marcheze nici de această dată, dar și-a arătat calitatea pasei cu călcâiul la o fază la care Mercioiu a fost aproape să marcheze.

  Philip Otele – 7,5 – La începutul jocului s-a distrat cu fundașii adverși, a fost implicat în faza primului gol și a marcat spectaculos golul al treilea, după o pasă de 40 de metri primită de la Ubbink, finalizată cu un lob de efect peste portar, după care a urmărit mingea și a trimis-o cu latul în poarta goală.

  Paul Mercioiu – 6 – S-a văzut că are voință, s-a văzut că și-a dorit să marcheze, dar nu a reușit acest lucru. Intrat pe teren într-un moment în care coechipierii săi erau mai mult cu gândul la meciul următor, Mercioiu are nevoie de mai multe minute pentru a se obișnui cu cerințele de la prima ligă.

  Ionuț Badea – 7,5 – O notă bună pentru Badea nu atât pentru evoluția echipei, victoria la scor fiind una previzibilă încă înainte de joc, dar mai ales pentru felul în care și-a motivat jucătorii astfel încât să aibă startul pe care l-a avut, cu un avantaj de trei goluri după 30 de minute. O notă bună și pentru că le-a dat șansa unor fotbaliști care au evoluat mai puțin să joace într-un astfel de meci, chiar dacă a sacrificat rezultatul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.