vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! UTA – CFR Cluj 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 11 octombrie 2022, 6:07 PM | Recomandările editorilor | Sport

    2

    După notele extrem de mici pe care le-am acordat în urma înfrângerii cu Farul, jucătorii Bătrânei Doamne ne-au oferit aseară un spectacol fotbalistic agreabil și ne-au arătat că nu valoarea este neapărat problema lor ci mai degrabă lipsa de atitudine în joc, așa cum s-a putut vedea la meciuri cum au fost cele cu Argeș, Voluntari sau Farul.

    Nici nu am putea spune că care dintre aceste trei meciuri a evoluat echipa mai slab, dar ce este cert e că aseară, echipa antrenată de Ilie Poenaru a făcut cel mai bun joc din acest campionat, mai ales că a contat mult și valoarea adversarului.

    Poenaru și-a jucat propriile cărți în condițiile în care pe rețelele de socializare, în fiecare zi de după înfrângerea cu Farul, cel mai des folosit termen era „demisia”. Deja se vorbea despre înlocuitori, dar cel mai mult se punea accent pe lipsa sa de autoritate și despre faptul că nu va putea redresa corabia intrată rău în derivă.

    Poe” a anunțat încă de duminică că vom vedea schimbări în primul unsprezece, că vom vedea pe teren doar jucători care vor să facă ceva pentru club, dar și că e posibil să schimbe sistemul. I-au ieșit toate am putea spune acum, la rece.

    I-a lăsat în afara lotului pe Hoxhallari și pe accidentații Șteau și Matei, iar pe bancă s-au așezat Batha și Jobello, „subțiri” la ultimele prezențe ca titulari. Tot pe bancă au luat loc Ubbink și Keșeru, dar asta nici măcar nu mai constituie o știre, fiind o obișnuință în ultima perioadă. Dacă Batha și Jobello au „prins” câteva minute, Ubbink și Keșeru nu au bifat niciunul, deși antrenorul ne-a spus la finalul partidei că eliminarea lui Isac i-a dat peste cap planurile, el dorind să-l introducă pe olandez pe teren în ultimul sfert de oră. Despre Keșeru, nimic, dar nici nu credem că făcea față fizic unui meci de intensitatea celui cu CFR, mai ales că trebuia să se dueleze cu masivii Yuri și Kolinger.

    Stahl a revenit printre titulari și, alături de Benga, și poate Iacob, a fost printre cei mai buni jucători ai echipei. O evoluție bună a avut și Ali Abeid, titular în premieră în banda stângă a defensivei arădene. La mijloc, Poenaru a preferat o linie de trei, cu Isac, Cascini și Anton, toți trei având un mare rol în blocarea acțiunilor ofensive ale feroviarilor din Cluj, dar și un important joc la construcție.

    UTA, deși nu a învins, a încheiat meciul în uralele unui stadion plin, fanii Bătrânei Doamne arătându-și astfel mulțumirea pentru ceea ce li s-a oferit.

    IMG 2284

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 8 – După câteva evoluții oscilante, cu un procentaj foarte mare de goluri primite în raport cu șuturile pe poartă, Iacob ne-a reamintit aseară de evoluțiile care l-au adus în lotul echipei naționale. O intervenție excelentă la șutul lui Petrila, o alta la fel de bună la acțiunea lui Janga care a scăpat singur cu el, dar și o ieșire foarte oportună în afara careului pentru a-l bloca pe Roger, sunt doar trei dintre intervențiile care au atras aplauzele întregii arene. A avut și noroc la șuturile în bară ale lui Birligea sau Boateng, iar la gol nu avea ce să mai facă, lovitura de cap a lui Boateng fiind și foarte bine plasată și foarte puternică.

    Marko Vukcevic – 6 – Muntenegreanul merită felicitat mai ales pentru atitudine. L-a scăpat de câteva ori pe Petrila, a fost spectator la șutul în bară a lui Birligea deși el trebuia să închidă acel spațiu, dar a depus un efort extraordinar și a și urcat foarte mult în comparație cu ultimele evoluții ale sale.

    Alexandru Benga – 8 – O nouă evoluție consistentă a celui mai îndrăgit fotbalist din lotul Bătrânei Doamne din această perioadă. A fost depășit doar prin jocul de pase de către clujeni, în duelurile directe fiind de netrecut. A fost decisiv la golul egalizator, el fiind cel care a trimis cu capul spre buturile lui Scuffet, fază la care Kolinger și-a înscris în propria poartă.

    Andrei Chindriș – 7 – A avut mici ezitări, dar per ansamblu a avut o evoluție bună. A oferit pasa meciului prin acea minge lungă spre Otele, la faza la care nigerianul a preluat excelent cu om lângă el, dar nu l-a putut învinge pe portarul italian al celor de la CFR.

    Ali Abeid – 7 – Evoluție sigură a fotbalistului care joacă pentru naționala statului Mauritius. A urcat periculos spre careul lui Scuffet și s-a achitat bine de sarcinile defensive, acolo unde a avut de luptat atât cu Manea cât și cu Deac. Uneori a exagerat cu driblingurile într-o zonă destul de periculoasă, la 40 de metri de poarta lui Iacob, dar nu a pierdut mingea niciodată.

    Juan Bautista Cascini – 7 – Joc solid al fotbalistului argentinian, foarte bun la recuperare. A apărut bine și la finalizare, fiind aproape de gol încă din minutul 2, atunci când a trimis cu capul peste poartă, faultat însă de un jucător de la CFR. Infracțiunea din careul clujenilor nu a fost văzută nici de centralul Coza, și nici de cei din camera VAR.

    Damian Isac – 6 – Ar fi păcat să judecăm prestația lui Isac prin prisma eliminării sale din minutul 74. A fost o intrare nefericită la Deac, într-o zonă în care nu se impunea acest lucru, iar jucătorul CFR-ului s-a ales cu o accidentare destul de gravă la gleznă. Până atunci, însă, Isac a închis foarte bine culoarele din poziția sa de „inter”, a împins foarte bine jocul spre careul lui Scuffet și a apărut în repetate rânduri în spatele fundașilor laterali, fie că ne referim la Manea, fie la Camora, el oferind mereu o soluție de pasă în ultima treime.

    IMG 2289

    Paul Anton – 6,5 – Anton a arătat o disponibilitate excelentă la efort, a arătat o viteză superioară la construcție dacă e să-l comparăm cu Batha, s-a arătat foarte mult la joc și a dezvoltat foarte bine pe atacul pozițional, a executat periculos câteva cornere, el fiind cel care l-a executat și pe cel în urma căruia UTA a egalat, dar a avut și două minusuri care puteau face să se modifice tabela de marcaj. L-a scăpat mult prea ușor pe Manea la faza încheiată cu șutul în bară al lui Boateng, și tot el i-a oferit o minge pe tavă aceluiași Boateng în careul lui Iacob, dar șutul fotbalistului de la CFR a trecut peste poarta echipei arădene.

    Albert Stahl – 8 – Extrem de determinat să arate că-și merită locul de titular, Albert a început meciul cu o vigoare pe care rar o vedem în Superliga. A obținut un prim corner în minutul 1 după ce a trecut de trei adversari, iar la acea lovitură de colț UTA a fost privată de acel penalty la Cascini, iar în minutul 2 a trimis un șut din voleu foarte puțin pe lângă poartă. A făcut și faza meciului cu acel dribling prin piruetă în banda stângă, a intrat în careu după ce a trecut din nou de trei adversari, dar șutul său a fost respins de Scuffet în corner. Tot Stahl a fost cel care a făcut un pressing foarte bun împreună cu Ali Abeid la Yuri, în careul clujenilor, fundașul celor de la CFR a trimis în corner, iar UTA a egalat în urma acelei faze fixe. Determinarea lui Albert s-a văzut și în momentul în care a fost la un pas de un conflict fizic cu Camora.

    Wesley Jobello – 6 – L-am notat cu 6 pentru disciplina tactică de care a dat dovadă, el intrând pe teren în minutul 75, imediat după eliminarea lui Isac, tocmai când CFR forța victoria mai ales că avea superioritate numerică.

    Virgiliu Postolachi6,5 – A fost blocat de cuplul de fundași centrali Kolinger – Yuri, dar a reușit să joace foarte multe mingi aeriene în apropierea careului advers, iar pe mingea a doua, de data aceasta, de multe ori cei care au fost primii au fost arădenii. A avut o intrare nefericită la Kolinger, pe care l-a călcat pe gleznă, dar a scăpat doar cu un cartonaș galben. A avut și o bună situație de gol în partea secundă, dar mingea șutată de el s-a dus paralel cu poarta lui Scuffet. A obosit pe final și a greșit destul de grav o preluare la o pasă venită de la Iacob, greșeală care a dus la un contraatac foarte periculos finalizat de Malele cu un șut prins de același Iacob. Tot el a fost desemnat să îl marcheze pe Boateng la faza golului, dar a căzut o victimă a paravanului creat de ceilalți jucători masivi din lotul echipei lui Dan Petrescu. A depus un efort extraordinar, rezistând 90 de minute pe teren.

    Philip Otele – 6,5 – S-a văzut din start pofta sa de joc. A reușit câteva driblinguri de efect, dar nu a găsit aproape niciodată o continuare care să-i pună în valoare pe colegii săi. A făcut foarte bine și faza defensivă, nigerianul coborând foarte des până în apropierea liniei de fund la urcările în atac ale lui Manea. A ratat cea mai mare ocazie a echipei arădene după o pasă de la Chindriș la care a făcut o preluare de fotbalist mare, dar nu a mai avut luciditatea de a-l loba pe Scuffet aflat foarte aproape de el.

    Antrenor Ilie Poenaru – 8 – Criticat de fanii arădeni dar și de mass-media din Arad. Ilie Poenaru a găsit ieri soluția de a bloca CFR-ul lui Dan Petrescu, sosit la Arad după patru victorii consecutive în campionat. A ales foarte bine sistemul 4-3-3, foarte potrivit pentru un astfel de joc, și a ales și un prim unsprezece în care toți cei aflați pe teren au dat un randament bun sau foarte bun. În ciuda unei stări de tensiune în vestiar în urma ultimelor rezultate, Poenaru a reușit să-și motiveze elevii și să-i și organizeze foarte bine pe timpul jocului. A gestionat foarte bine și finalul de joc, UTA evoluând în ultimele 20 de minute (cu tot cu prelungiri) cu un jucător mai puțin pe teren după eliminarea lui Isac.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    6 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.