Mandatul de manager al lui Bogdan Costea, catalogat „satisfăcător”
Cel mai recent mandat (2021-2023) al lui Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, a fost evaluat în perioada 7-9 noiembrie 2023 și a fost apreciat ca fiind „satisfăcător”. Nota finală, dezvăluită oficial, este 9,28.
Din comisia de evaluare au făcut parte Marius Bodochi (director artistic al Teatrului Național București), Diana Cozma (conf. dr. habil. la Facultatea de Teatru și Film Cluj Napoca) și Csilla Aur (din partea administrației locale; consilier local).
Nota obținută pentru ultimii trei ani este oarecum mai mică decât precedentele două, obținute în urma evaluărilor anuale ale activităţii manageriale și anume 9,77 (pentru anul 2021) și 9,62 (pentru anul 2022).
În schimb, nota de acum, pentru realizările din ultimii trei ani, este mai mare decât cea obținută pentru proiectul de management dus la sfârșit, propus în anul 2021, pentru care a primit cea mai mică notă de când este managerul teatrului arădean, 8,95.
Bogdan Costea își păstrează, așadar, poziția de manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” până la următorul concurs de management, care va fi organizat, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.
Ca o formalitate, nota obținută mai urmează a fi validată în Consiliul Local Municipal într-o ședință viitoare.
Ce și-a propus Costea în acest mandat
Printre proiectele propuse de Costea pentru 2021-2023 s-au numărat, ca noutăți, spectacolele în aer liber (s-a făcut acest lucru în pandemie, precum și la închiderea stagiunii din 2022) și câteva musicaluri (cel mai recent spectacol musical a fost „We Go Together – Best of Musicals”, care a avut premiera luna trecută, după „Terapie de grup”, care a avut însă premiera în 2020, înainte de perioada evaluată acum și de atunci nu s-a jucat foarte des).
De asemenea, Costea a propus axarea mai accentuată pe spectacolele pe teme educaționale, înțelegând aici, în primul rând, montarea unor piese din programa școlară, cum ar fi Cațavencu. În 2021, a avut premiera spectacolul „O scrisoare pierdută” (în regia lui Ștefan Iordănescu), dar de curând, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a demarat și un proiect la Timișoara, în parteneriat cu Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” din orașul vecin. Spectacolul „Boyz and girlz” (în regia lui Ricz Ármin) va fi jucat începând de mâine, 16 noiembrie, în clase de școală din orașul de pe Bega. Este un proiect co-finanțat de Centrul de Proiecte pentru programul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023, dar este în plan ca, anul viitor, spectacolul să fie jucat și la Arad.
Costea a mai menționat în proiectul de management și titluri precum „Titanic Vals”, „Ziua când vin marile maree” și, la Teatrul de Marionete, „Cutia mecanică – 70”, proiecte care au fost duse la bun sfârșit, inclusiv un impro-show („Zise el, zie ea”), însă titluri precum „Stella” (de Goethe) sau „Unchiul Vania” (de Cehov) nu au mai apărut în programul teatrului.
Comentariile portalului
Faceti lucrarile etapizat pe sectiuni ale cladirii sau pe etaje ca sa se stinga si scandalul. Altfel astia o sa ajunga la Bucuresti si auzim iar ''de toate ... s.a. (...)
Bravo pt articol Tom si bravo pt birt Ioana, o parte importanta din viata mea
Erata : "viceprimar" in loc de "primar"