vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Kovesi: „Politicienii condamnați pentru corupție, afară din sistem!”

  de - | 10 aprilie 2016, 1:24 PM | Video

  0

  (foto: Captură video ProTV)

  Laura Codruţa Kovesi vrea ca primarii sau parlamentarii condamnați la închisoare cu suspendare să îşi piardă mandatul. Şefa DNA a cerut modificarea legii pentru că sunt prea mulţi aleşi care au rămas în funcții desi au fost dovediţi corupţi.

  „Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie”, a afirmat procurorul şef al DNA.

  Aceasta a vorbit despre primarii sau parlamentarii care sunt condamnați definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care au rămas totuși în funcție, dar și despre faptul că multe persoane au exercitat presiuni directe sau indirecte asupra sa.

  „În primii 3 ani, am văzut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaraţii publice date de persoane care deţin funcţii importante, am văzut presiuni prin încercarea de a modifica legea, chiar şi respingerea cererilor de arestare în Parlament o putem considera o forma de presiune”, a declarat procurorul şef al DNA, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.