sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vârfurile jazz-ului în 2017 | „Penthouse in Copacabana” este cea mai bună piesă, iar trupa Peet Project din Ungaria are cel mai bun album, potrivit JazzTrax

  de Tomck@t | 15 decembrie 2017, 2:27 PM | Muzică | Video

  0

  Cea mai importantă emisiune de radio în domeniul jazz-ului din Statele Unite ale Americii, JazzTrax, a desemnat și în această decembrie cele mai bune producții muzicale ale anului.

  Cel mai bun album discografic al anului a fost desemnat cel al trupei maghiare Peet Project, cea care a concertat în repetate rânduri și în orașul nostru, iar cea mai bună melodie jazz a fost catalogată „Penthouse in Copacabana” de David Benoit & Marc Antoine. Cel mai bun debut în 2017 este considerat violonistul Damien Escbar, iar cea mai bună performanță LIVE este The Summit: The Manhattan Transfer & The Take 6 Together. Cea mai bună vocalistă smooth jazz este Maysa (cu piesa „Don’t make me wait”, de pe albumul artistului Najee, „Poetry in motion”), iar cel mai bun titlu (al unei piese sau al unui album) este „Beyond Borders” – Jesse Cook, care s-a clasat și în topul celor mai bune albume ale anului, pe locul 4, dar și în „Top 40 Piese ale anului”, pe locul 6.

  Emisiunea „JazzTrax” se difuează pe 44 de posturi de radio în State și este organizatorul faimoaselor festivaluri Jazztrax Festival, Jazztrax Baseball Train și Big Bear Lake Jazztrax Summer Festival.

  Vezi mai jos listele complete cu cele mai bune albume și piese jazz în 2017: 

  Top10Albums-Bestof2017-1Top10Albums-Bestof2017-2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.