duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Johnson & Johnson va începe în iulie să testeze pe oameni un vaccin antiCOVID-19

  de - | 10 iunie 2020, 7:19 PM | Coronavirus | Internaţional

  1

  (foto: oann.com)

  Johnson & Johnson a anunțat miercuri că va devansa cu două luni începerea testelor clinice pe oameni ale potențialului vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de companie, urmând ca studiile să înceapă în a doua jumătate a lunii iulie, relatează Reuters, citat de HotNews.

  Compania a semnat deja acorduri cu guvernul Statelor Unite pentru dezvoltarea capacității necesare pentru a produce peste 1 miliard de doze a vaccinului până în 2021, înainte de a exista dovezi că acesta va funcționa.

  Studiul J&J va presupune testarea vaccinului pe 1.045 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, precum și a celor trecuți de 65 de ani, pentru a evalua siguranța vaccinului și răspunsul sistemului imunitar.

  Testele vor avea loc în Statele Unite și Belgia iar un reprezentant al companiei a anunțat că „pe baza datelor preclinice pe care le avem până acum și a interacțiunilor cu autoritățile de reglementare, am reușit să accelerăm dezvoltarea pentru faza clinică”.

  Compania se află în discuții cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a decala și testele în stadiu avansat pe scară mai largă, în funcție de rezultatele studiilor inițiale.

  În prezent există în jur de 10 vaccinuri antiCOVID-19 aflate în faza de testare pe subiecți umani.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „1.045 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, precum și a celor trecuți de 65 de ani ” … și cei cuprinși între 55 și 65 nu sunt incluși fiindcă ce? … nu mai contează!? Probabil o greșeală de editare a știrii de hotnews.ro și copiată ca atare.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.