luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Italia rămâne închisă până în mai. Alte trei regiuni intră în scenariul roșu

  de Special Arad | 27 martie 2021, 9:15 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Italia rămâne închisă până în luna mai. De luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu, după ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții.

  Cu încă 24.000 de noi infecții și 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricțiile severe chiar și după Paște, scrie ANSA, citată de Mediafax.

  Noutatea este că școlile se redeschid chiar și în zonele roșii: vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

  Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri și restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

  „Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, spune ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

  Acesta va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

  Regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie.

  Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.