miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Google a pus stăpânire pe toate literele din abecedarul englez

  de - | 8 octombrie 2015, 7:16 PM | Stuff

  0

  Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, după restructurarea majoră adoptată recent de compania americană, care a devenit o filială a unei societăţi de tip holding, denumită Alphabet, informează Mediafax.

  Domaininvesting.com scrie că abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com a fost creat în 1999, iar, în prezent, Google este înregistrat pe platforma Whois ca fiind proprietarul site-ului.

  Pagina principală a societăţii Alphabet este abc.xyz, astfel încât, în acest moment, compania deţine unul dintre cele mai lungi nume de domeniu, dar şi pe cel mai scurt.

  De asemenea, Google şi-a actualizat, la începutul lunii septembrie, încă o dată identitatea sa vizuală, prezentând o nouă versiune a celebrului său logo – care nu mai fusese modificat din 2013.

  O nouă companie, Alphabet, a devenit firma-mamă a tuturor activităţilor realizate până atunci de motorul de căutare. Google este de acum exclusiv consacrat produselor web, precum YouTube, Gmail şi Android. Noua schimbare de logo ilustrează mai bine această strategie nouă, ca şi diversele platforme pe care ea se aplică, precum telefoane inteligente, tablete şi ceasuri conectate.

  La începutul lunii august, Google Inc. a anunţat că a format un nou conglomerat, Alphabet Inc., care urmează să încorporeze unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduc totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe internet.

  Cofondatorul şi directorul general al Google Larry Page a anunţat, într-o postare pe blogul oficial al companiei, că Alphabet este o „colecţie de companii”, în care Google este cea mai mare dintre ele.

  Google Inc. va fi înlocuită de Alphabet Inc. ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

  Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, iar fiecare filială va avea propriul director executiv.

  Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android.

  Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

  Pe de altă parte, odată cu transformarea celebrului motor de căutare într-o filială a noii entităţi, Alphabet va fi condusă de Larry Page.

  Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tânăr aflat în plină ascensiune şi protejatul lui Page. Însărcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android şi navigatorul de internet Crome, Pichai a fost numit în octombrie 2014 vicepreşedinte pentru produse. În opinia a numeroşi observatori, el a devenit numărul doi în companie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.