duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei | Din ce domenii își fac miliardele giganții IT Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Meta și Nvidia

  de Tomck@t | 19 decembrie 2023, 2:48 PM | Business | Infograficul zilei | IT

  0

  Într-un nou infografic, Visualcapitalist.com ilustrează care sunt principalele domenii de activitate din care câștigă cel mai mult giganții din industria IT Amazon, Apple, Alphabet (compania-mamă a Google), Microsoft, Meta și Nvidia.

  De exemplu, spre surprinderea multora, Microsoft nu face cei mai mulți bani din produsul care l-a făcut celebru în întreaga lume pe Bill Gates (și, nu în ultimul rând, putred de bogat), software-ul Windows, ci din servere și servicii de hosting online (cloud).

  Compania Amazon, care oferă atât servicii web și produse electronice (telefoane, tablete, televizoare marca Fire), cât și filme și seriale (de curând, deține inclusiv legendarul studio Metro-Goldwyn-Mayer) și este prezentă și pe piața serviciilor de streaming video cu Prime Video, își obține în continuare venitul principal din domeniul cu care a debutat în 1994 (cu website-ul creat de Jeff Bezos în garajul său), adică din magazinele online Amazon.

  Mai multe detalii, în infograficul de mai jos sau pe Visualcapitalist.com.

  OC Tech Giant Revenues 1200PX

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.