joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Google ar putea cumpăra compania Twitter

  de - | 23 septembrie 2016, 7:54 PM | Social Media

  0

  Twitter Inc a iniţiat o serie de negocieri cu mai multe companii de tehnologie pentru a explora posibilitatea vânzării companiei, a declarat o persoană din interior vineri, firma de social media luptându-se cu cea mai lentă creştere a veniturilor de la momentul listării sale la bursă, în 2013, scrie Mediafax.

  Negocierile pentru vânzare vor testa valoarea Twitter Inc (TWTR.N) atât ca grup multimedia şi cât şi ca firmă din domeniul tehnologiei informaţionale, în timp ce alte servicii de social media, precum Instagram şi Snapchat, ale Facebook (FB.O), se află în plină expansiune şi dezvoltă noi modalităţi de a genera profituri, informează Reuters.

  CNBC a dezvăluit vineri, citând surse anonime, că Twitter poartă negocieri cu companii precum Google (GOOGL.O), aparţinând Alphabet, şi Salesforce.com (CRM.N), şi ar putea primi curând oferte din partea licitatorilor.

  Reprezentanţii Twitter şi Alphabet nu au comentat până la această oră această chestiune iar reprezentanţii Salesforce au refuzat să ofere vreun punct de vedere.

  Acţiunile Twitter au înregistrat cele mai mari creşteri de la listarea la bursă în 2013, cu 21%, la 22,59 de dolari, oferind companiei o capitalizare de piaţă apropiată de 16 milioane de dolari.

  Compania Twitter a devenit o preocupare constantă a speculaţiilor că ar putea fi vândută în contextul unor venituri dezamăgitoare. În cele mai recente declaraţii de venituri trimestriale, veniturile Twitter au ratat estimările de pe Wall Street, iar prognoza veniturilor pentru trimestrul curent – între 590 milioane şi 610 milioane dolari – a fost mult sub media estimată de analiştii economici, de 678,18 milioane de dolari.

  Cu rivali precum Instagram şi Snapchat care câştigă teren datorită publicităţii online şi a utilizatorilor de social media, investitorii s-au întrebat cât timp ar mai putea rezista Twitter ca o companie de sine stătătoare.

  Co-fondatorul Jack Dorsey a revenit în fruntea companiei în funcţia de director executiv în 2015, dar planul său de a revitaliza Twitter ar putea rămâne unul nefinalizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.