Enola Day: Bombă! Se organizează Olimpiadă la Arad!

  de Lajos Notaros | 11 ianuarie 2018, 10:50 AM | Opinii

  6

  Mergând pe linia jurnalismului care se hrănește din rahat și produce doar bășini, ar fi trebuit să schimb doar ordinea cuvintelor pentru a spune o minciună.

  Așa, chiar dacă pare și chiar este bombastic, spun purul adevăr: în urma majorării la trei lei a biletelor de tramvai, un grup de inițiativă din Arad a lansat acțiunea întitulată Olimpiada fugii de controlorii CTP (Nu e glumă, s-a dat peste cap și presa centrală, au deja cont pe FB).

  Îmi aduc aminte de vremurile în care mai circulam cu tramvaiul.

  Nici pe atunci regulat, mergeam mai mult pe jos sau cu bițigla. Veți înțelege din asta mai multe lucruri, primul că nu mai sunt un fecior, al doilea că erau cu totul alte vremuri.

  Într-adevăr, chiar dacă salariile erau ca și acuma, se învârteau, adică, în jur de 2000 de lei, berea tot pe la 3 lei, cel mai scump bilet de tramvai era la 75 de bani.

  Nu se compară, veti pune, și chiar ați avea dreptate la modul principial, să nu spunem abstract.

  Și asta pentru că în vâltoarea vieții prea puțin contează că atunci trăiam într-o dictatură, pe când acum doar într-o harababură, costul vieții se calculează la fel, îndiferent de regimul politic în care viețuiești.

  Ba, mai este o mare diferență în defavoarea vieții noastre de astăzi: atunci cu 2000 de lei treceai drept un cetățean de vază, acum, să nu fie cu bănat, te cam situezi printre sărăntoci.

  Înainte însă să intrați la idei și să spuneti: uite, un alt troglodit care a rămas la „înainte a fost mai bine”, vă spun că n-a fost, ceea ce vreau eu să spun este că de fapt nu prea există mare diferență între tovarășii care ne conduceau pe atunci și „domnii” care ne conduc acum.

  Sunt și ăstia la fel de limitați, mai mult chiar, fiindcă ăia de pe vremuri nu erau de capul lor, nu putea face mare lucru nici dacă aveau idei, dimpotrivă era mai mult decât periculos pe atunci să ai idei.

  Cei de astăzi nu mai au interdicție la idei, problema e că nici nu e cazul, fiindcă oricum n-au.

  Sunt la fel de analfabeți funcționali precum vestitul Emil Bobu, cel care și-a dat seama cât de dobitoc este doar după ce i s-a explicat asta pe-ndelete.

  Problema e că economia nu ține cont de regimul politic, funcționează după aceleași reguli indiferent cine este la putere și cum se numește mai nou partidul acela care înainte se numea la fel, PCR.

  Diferența esențială dintre atunci și acum, cel puțin din acest punct de vedere strict economic, este că acum pot fura mult mai mulți și mai mult, pe atunci numărul celor care furau mult era strict limitat.

  Înainte să mergem mai departe în această succintă analiză economică e bine să stabilim foarte clar și odată pentru totdeauna: de la cine fură cei care conduc, într-un fel sau altul, o societate.

  Răspunsul nu poate fi o surpriză nici pentru cei care au chiulit mult de la orele de economie: de la noi!

  Cine suntem noi?, iată întrebarea următoare. Noi suntem poporul, am afirmat cu toții în 23 Decembrie 1989 chiar pe prima pagina a ziarelor care au apărut atunci, se pare însă că între timp am uitat din nou cine și ce suntem, căzând în genunchi la fel ca mai întotdeauna în fața dobitocilor care află doar după ce sunt dați jos că sunt dobitoci.

  Revenind la Olimpiada biletelor de tramvai și alte recorduri ale administrației arădene contemporane cu noi, rămâne să ne mai întrebăm: și atunci ce-i de făcut, cum putea primăria să păstreze biletul la doi lei sau să-l scadă, eventual, la unu, să nu crească impozitele pe locuințe și terenuri, să nu mărească nici alte tarife și să aibă bani destui ca noi să ne simțim, la rândul nostru, curați și uscați?

  Răspunsul este foarte simplu din nou!

  Nu trebuia să facă altceva decât să se țină de ce a promis arădenilor acum 14 ani.

  Vi le reamintesc de pe afișul electoral al primarului nostru de acum, așa cum veți putea vedea și în ilustrații: Măsuri ferme de stopare a corupției în administrația publică! Transparență totală la licitațiile organizate de primărie! Sancționarea drastică a oricărei fapte de corupție sau trafic de influență! Transmiterea în direct la televiziunile locale ale ședințelor CLM! Utilizarea resurselor domeniului public în interesul arădenilor, nu pentru satisfacerea unor interese clientelare!

  Doar pentru cei cărora nu le vine să creadă ochilor, iată câteva promisiuni mai directe așa pentru arădeanul de rând, adică dumneata și cu mine: Intrare gratuită pe ștrand NON STOP pentru toate categoriile de vârstă! Servicii operative pentru arădeni și ordine în primărie! Lucrări de calitate la drumuri și utilități executate într-o ordine firească!

  Ultima promisiune ne vine la fix, având în vedere Olimpiada ce se va organiza în Arad în viitorul apropiat: Extinderea sistemului de gratuități pe mijloacele de transport în comun!

  Și cu asta am ajuns, iată, la răspunsul final: doar atât, să respecte măcar jumătate din promisiuni.

  Nu neapărat aia cu ștrand pe gratis, că era populistă și demagoagă din start, dar măcar aia cu transparența și stoparea coruptiei!

  Atunci să vezi afluență de investitori și afaceri locale în floare!

  Un bulevard pe care nu mai știai unde să-ți întorci capul după atâtea vitrine spectaculoase și branduri și mărci de ziceai că ești chiar în Mica Vienă!

  Ei, da! Doar atât! Nimic mai mult!

  Și atunci nu mai era cazul să mărești taxe și impozite, nici bilet de tramvai mai scump ca o bere la Kaufland!

  Veneau banii din impozitele și taxele plătite de investitori și investiții!

  Nu mizilic ca din banii nenorociților care își numără monedele la fiecare sfârșit de lună, ci bani serioși din producție și comerț.

  Simplu, nu-i așa!?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si daca “cujetam” ce rezolvam? O initiativa venita de la societatea civila ,eventual condusa de un viitor candidat la primaria Aradului,cu programe pentru urmatorii ani, cred ca ar avea sorti de izbanda,daca ne implicam mai multi cetateni care iubim orasul nostru.Insa cine ia “taurul” de coarne?

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Bine spus….dar…dupa viitoarele alegeri din Arad, noi vom ramane sa comentam pe aici iar echipa lui falca va merge mai departe cu tot felul de personaje penibile precum: balcea, pistru, cionca,cristina, boca si altii… Intrebare: Cum se numesc oamenii care il voteaza in continuare pe falca?

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.