marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mai dă-o-n M! DIMPLOMELE sunt „pe val” și la Macea!

  de Tomck@t | 11 iulie 2016, 9:24 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  4

  Ar trebui să pun copyright pe asta. Eu personal, ori Special Arad… mi-e totuna. „Cum?! Copyright pe o greșeală??!”. Păi da, dar e o greșeală de tipar care devine, din câte se pare, – inconștient, subconștient și uneori chiar perfect conștient – o chestiune virală! Un singur „M” în plus și deja vorbim de un alt nivel de recunoștință! Unul cu un substrat satiric asumat automat dintr-o (rea)voință proprie și personală a acelei litere. M de la „Mă-ta!”. Sau M de la o înjurătură și mai urâtă, care se termină cu „uie”. Sau nu neapărat o înjurătură. Poa’ să fie și de la… nu știu… Macea!

  Problema mai mare, mai măcinătoare e, în schimb, atunci când nu există o astfel de intenție (nu prea bine) ascunsă, dar nu mai e cale de întoarcere. Acel „M” buclucaș are, după cum am stabilit, propria sa voință. Are puterea de a obliga degetul să apese acel buton exact când lumea ți-e mai dragă. Când, în graba respectivă (că nota bene! Dimplomele trebuie musai făcute în grabă!), ești absolut convins că – vizual, cel puțin – arată foarte bine și corect executată Dimploma aia. De fapt… exact așa a și început epopeea DIMPLOMELOR.

  La Premiile Arq a început, ediția a doua, în 2013. O mică neatenție după ore întregi de muncă, pregătiri, stres, dureri de cap… și design-ul pregătit pentru sute de diplome a trecut de toate fazele… „controlului tehnic” (cum ar veni), de la „departamentul printare” la „departamentul ștampilare și iscălituri cu semnături”, până și de „departamentul înrămare”. Nimeni n-a observat că ceva ar fi fost în neregulă. Și… la urma urmei, de ce ar fi fost? Așa a trebuit să fie, așa a dat Domnul… ori așa am dat-o eu, în definitiv n-are relevanță. Desigur, era mai ușor de învinovățit cel din urmă, adică subsemnatul, dar asta e. Adică asta a fost. Și ce a fost, a fost. Acuma râdem cu toții. Iar dacă e de râs, am zis noi, echipa Special Arad, să fie de râs până la capăt, la fiecare capăt de an.

  Astfel, am zis că dăm anual DiMplome, de data aceasta intenționat cu M pentru cei care merită cu adevărat. O DiMplomă, un șut în partea dorsală sau o înjurătură zdravănă… după placul publicului. Beneficiarii-s pretty much tot ăia, ori alții asemenea lor, cei care au fost „distinși” – cumva, în avanpremieră – și la Arq. În loc de scuze celor care nu trebuie incluși în aceeași oală, spunem doar că excepțiile întăresc, întotdeauna, regula.

  Faza e că… după întâmplarea (ne)fericită cu primele DiMplome înmânate, s-au mai dat câteva diplome și în alte locuri. Nu mică mi-a fost… hai să-i spun „satisfacția”… când am aflat că s-au uitat de trei ori, trei oameni, dacă nu cumva au scris DiMplomă. Au reușit să nu. Dar au greșit un cuvânt mai jos 😛 .

  Acum, în Anul Domnului 2016, DIMPLOMELE au pornit la explorarea teritoriilor noi. Primul popas care a reușit să sară în ochi, într-un final târziu, a fost la Macea. La Festivalul Părădăicilor.

  Salutările noastre calde designerului și sincere scuze pentru neplăcerile posibile domnului de 72 de ani, căci, mai mult ca sigur, nu era cazul unei insulte acolo 🙂

  Iată frumusețea de Dimplomă:

  DIMPLOMA paradaici

  Ce să mai zicem? La mai multe M-uri în diplome, oricând și oriunde!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bravos! Popa ala nu se dezminte. Nici colaboratorii lui. Astept cu interes sa il intrebe DNA pe el si pe ceilalti prieteni ai lui despre abonamentul la fondurile noastre.
   Da, biciclete, au scris corect? Ca sa vezi si sa nu crezi.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Adevărul este că primarul din Macea, Otlăcan, e un încuiat la minte, ceva de groază. L-am văzut vorbind la TV, e de tot râsu*. Nici Mercea nu era foarte luminat, dar Cipri dă în clocot de prostie. Poate o fi sufletist, bun gospodar, etc, dar să lase pe alţii când e vorba de cultură (nu a părădăicilor, ci a minţii).

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Domnilor, deosebit de interesant si articolul si comentariile.
   Nu cunosc nici popa, nici Primarul Otlacan si nu stiu nici cine sunt Mercea si Cipri. Sa fie clar, de la inceput !
   Totusi solicit un raspuns la urmatoarele 3 intrebari:
   1. cum adica ? e ceva limba de lemn asta, ori ceva conlocuitor care a compus textul. Da’ avem si un popa si un primar aici. Si girul FUNDATIEI PENTRU CONSERVAREA CULTURII IN MEDIUL RURAL. Ho HO HO si pe cine mai avem noi aici ? Centru Cultural Judetean. Si Consiliul Judetean ( de astia nu ma iau, astia au banetul si il dau la ong-uri alor lor – inca nu pot PROBA, de aceea ramane asa) Sa revin, zici ca ar fi vrut sa spuna omusorii astia bazati pe fonduri : incepand cu epoca de piatra. SO: inca din 2009. Deci, de avem vreun filolog ( nu oameni de afaceri ca ong-stii si popa) il rog sa ne spuna cum este cu INCA DIN !!!
   2. LUNA IN CARE PROMOVAM !!!! Fiti seriosi mai justificatori de fonduri cu dimplome de astea !!! Ce promovati? Cum PROMOVATI? Evenimentul tine 2 zile, apoi…. ce se mai aude, vede, stie, promoveaza de paradaici? Nu stiu, dar parca la Bunol in Spania e un pic altfel. Da’ voi a-ti luat banii, a-ti dat DIMPLOMELE, si e promovata si Macea si Paradaicile. Sincer… Chiar mi-ar fi rusine. Cum zicea cel mai de sus: poate va vede DNA-ul !!! By the way: asociatia pescarilor maceni, ce rol are in eveniment? nadesc cu rosiile ramase, sau este o portita pentru alte fondulete? Cum ar suna dragilor Asociatia Pescarilor Pe Biciclete Mmaceni?
   3. Ei, uite ca acu m-ati prins ! Nici botanist nu sunt ! Dar intreb si eu cu mirare: avem in Romanica vreun soi/specie/varietate de rosie numita : paradaica de macea?
   Oare de ce nu inregistreaza FUNDATIA pentru Conservarea BANILOR si SPAGILOR in MEDIUL RURAL macar statutul de , daca nu chiar o varietate noua de rosii !!!

   Vedeti, asta e problema noastra in Romanica: nu raspunde nimeni pentru nimic. Se dau banii, banii nostrii, din munca noastra, si acesti ingineri financiari emit DIMPLOME.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.