News AlertDiana Nemeș este audiată acum la DNA, iar procurorii vor să scoată de la ea unde este Codruț Marta

  de Special Arad | 12 May 2014, 1:13 PM | Investigaţii

  0

  Diana Nemeș, cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere în dosarul lui Codrut Marta, este audiată la DNA. Diana Nemeş, arestată preventiv după extrădarea din SUA, a fost adusă, azi (luni, 12 mai)  dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, în care este cercetată alături de soţul său, Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta – informează agențiile de presă naționale.

  Soția omului de afaceri Radu Nemeș fusese extrădată din SUA la sfârșitul săptămânii trecute, iar Radu Nemeș urmează sa fie extrădat zilele următoare. Cei doi au fost prinsi in luna martie in localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii. Diana și Radu Nemeș au fost dați în urmărire internațională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel București, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat.
  Vă reamintim că la 10 iulie 2012, procurorii DNA au reținut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comăniță – fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor și Florin Dan Secăreanu – fostul șef al DGIPI Constanta, într-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt anchetați sotii Nemeș si Codrut Marta – fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar… dispărut în condiții misterioase despre care Diana Nemeș, susțin surse, ar avea informații actuale.  

  Diana Nemeş a fost audiată şi în 7 mai la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost extrădată din SUA. În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeş şi a stabilit ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai – 5 iunie. Diana Nemeş a contestat decizia şi a cerut instanţei supreme, în 9 mai, să fie eliberată, pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea Dianei Nemeş şi au dispus ca aceasta să rămână în arest preventiv, decizia fiind definitivă. Avocaţii Dianei Nemeş au arătat că aceasta nu s-a ascuns niciodată, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declaraţii complete şi are o atitudine sinceră şi de colaborare. Aceştia au menţionat că cei doi copii ai femeii sunt în România, iar ea urmează să nască, astfel că nu s-ar putea sustrage de la urmărirea penală. Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată de vineri a arătat că Diana Nemeş ştia că este urmărită penal în România și nu s-a întors în ţară de frică. Diana Nemeş a fost extrădată în 7 mai, fiind pus în executare mandatul de arestare preventivă emis pe numele ei. Aceasta fusese arestată de autorităţile judiciare din SUA, în baza cererii de extrădare transmisă, prin Biroul Interpol, în localitatea Yelm, statul american Washington, potrivit Poliţiei Române.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.