vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elan Schwartzenberg, întrebat de reporterul B1 TV dacă l-a ucis pe Codruț Marta: „Sper și cred că e bine acolo unde este acum” | Video

  de - | 24 februarie 2018, 12:30 PM | Naţional

  0

  Elan Schwartzenberg și Codruț Marta (foto: b1.ro)

  După o pauză de șase ani, Elan Schwartzenberg, omul de afaceri cu mandat internațional de arestare, a vorbit în exclusivitate pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românească” moderată de Sorina Matei.

  În interviul luat pe teritoriul statului Israel, Elan Schwartzenberg a răspuns, pentru prima dată după șase ani, acuzațiilor oficiale și neoficiale ce i se aduc.

  Întrebat dacă și de ce l-a ucis pe Codruț Marta, omul de afaceri a răspuns: „e în categoria minciunilor care, tot repetate, primesc greutate de adevăr. Eu sper și cred că e bine acolo unde e. Nu am avut niciun fel de diferend cu el. A fost și îmi este un prieten apropiat. Sunt convins că e în viață”.

  „El a fost la mine, că voia să se întâlnească discret cu niște persoane, cum se mai întâlnise. În acea zi, după ce a fost la mine acasă și, conform teoriei, l-am ucis, am apucat să ajung în oraș să mă văd cu Blejnar, să ajung la o masă unde era și un procuror DNA – să afle DNA și SRI despre cine e vorba -, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, cred că György Frunda, nu mai țin minte ce am discutat, și seara pe la 7.00 am luat masa cu două oficialități străine care erau în România. Asta a fost ziua mea în care am și «rezolvat» cazul Codruț Marta”, a declarat Elan Schwartzenberg, pentru B1 TV.

  Acesta a precizat că există dovezi concrete apărute cu mult după dispariția lui Marta, care demonstrează că acesta este în viață.

  Întrebat de Sorina Matei de ce ar fi ales Marta să fugă din țară, Schwartzenberg a răspuns: „poate a primit și el informații că a doua zi e luat de acasă”.


  Elan Schwartzenberg este unul din foștii proprietari ai postului de televiziune Realitatea TV. De la începutul anului 2011, acesta deține 10% din acțiunile News Television (România) SRL, companie ce a deținut până in anul 2015, la rândul său, 50% din acțiunile televiziunii B1 TV. În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acțiuni al Realitatea Media. Procurorii anticorupție au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obținut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internațional de statul român din iunie 2016.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.