Folosirea cuvintelor „Steaua”, „steliştii” în emisiunile sportive reprezintă o informare incorectă, cuvintele putând fi utilizate doar în ceea ce priveşte Clubul Sportiv al Armatei, au transmis, marţi, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, într-un punct de vedere adresat Asociaţiei Salvaţi Steaua.
Punctul de vedere face referire la o decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care sancţiunea aplicată de CNA postului Pro TV pentru folosirea cuvintelor „Steaua”, „steliştii” în emisiunile sportive reprezintă o informare incorectă, având în vedere deciziile instanţelor de judecată de a nu se mai folosi „Steaua” cu privire la Clubul Sportiv FCSB. „Cuvântul ‘Steaua’ se poate folosi doar în ceea ce priveşte Clubul Sportiv al Armatei, CS Steaua”, preciza instanţa, informează Agerpres.
Dorina Rusu, membru CNA, a arătat că decizia în cauză aparţine instanţei, dar CNA se pronunţă după difuzarea oricărui material de presă audiovizuală.
„Pe de altă parte, trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona. Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor. Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (cuvântul ‘Steaua’ n.r.) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că ‘Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua’. E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât. Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii”, a spus Dorina Rusu.
Punctul de vedere al CNA a fost adoptat cu un vot împotrivă exprimat de Monica Gubernat.
Comentariile portalului
Dacă vă amintiți, s-a încercat în 2021 o restructurare prin concedierea unui anumit număr dintre angajații diferitelor structuri, însă până la urmă intenția nu a primit (...)
Gyusi ar trebui să plece de la UTA, iar Stahl să rămână.
O reducere bine analizata a numarului angajatilor cu circa 35-40% ar fi benefica pentru calitatea muncii in primarie si ar constitui un stimulent pentru cei ramasi,in vederea calitatii muncii. (...)