Şi vloggerii ar putea fi amendaţi de CNA. Ce prevede noua Lege a audiovizualului

  de - | 12 July 2022, 4:11 PM | Naţional | Social Media

  0

  (foto: Print screen YouTube)

  Vloggerii şi creatorii de conţinut online intră în atenţia CNA, potrivit Pagina de Media.

  CNA poate, teoretic, să dea amenzi şi să ceară platformelor să suspende un cont pentru un an! În funcţie de gravitate, amenzile ar varia de la 2.000 la 30.000 de lei. Aceste prevederi aliniază, de fapt, legislaţia românească la normele europene.

  Deocamdată, toate acestea însă doar teoretic, pentru că, practic, încă nu există o metodă prin care miile de creatori de conţinut online să poată fi monitorizaţi de forul audiovizual.

  Urmează aşa zisa „legislaţie secundară”, adică Decizii CNA legate de aplicarea celor din lege.

  Dacă vloggerii încalcă grav legea, Consiliul Naţional al Audiovizualului va putea cere suspendarea contului respectiv sau chiar mai mult decât atât. CNA nu o poate face direct, dar o va cere platformei care găzduiește vlogul, cum ar fi YouTube.

  Mai multe detalii pe paginademedia.ro.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.