miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Deloc „șocant”: Nașul TV nu a reușit să aducă dovezi că în Bucegi ar exista „tunele care duc spre alte continente”

  de Special Arad | 7 septembrie 2023, 2:55 PM | Naţional

  0

  Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri Naşul TV pentru prezentarea informației false că în munții Bucegi ar exista „tunele care duc spre alte continente”, după ce postului i-a fost acordată șansa să aducă dovezi, dacă poate.

  Vă reamintim, acum două săptămâni, CNA ironizase postul Nașul TV într-o postare pe Facebook și ceruse postului să aducă dovezi pentru existența tunelelor vehiculate. În caz contrar, urmase sancțiunea pentru răspândirea unui Fake News.

  Nașul TV a avut la dispoziție două săptămâni să dovedească existența tunelelor din Bucegi spre alte continente. Evident, nu a reușit.

  Însă postul TV a scăpat ieftin.

  În loc de amendă în bani, va trebui să difuzeze textul deciziei de sancţionare, potrivit unui comunicat publicat de Agerpres.

  „Având în vedere că Naşul TV nu a prezentat dovezile solicitate şi ţinând cont de încălcarea repetată a dispoziţiilor art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora «toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor», Consiliul a decis să sancţioneze postul Naşul TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza, pe 13 septembrie, timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare”, anunță Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

  Cel care a prezentat teoria ca fiind fapt în emisiunea respectivă este Sacha Stone. Pe numele său adevărat Simon Jean Paul Sasha Adams (născut în 1966), el este un influencer britanic de tip „New Age” și un înflăcărat al teoriilor conspirației. Stone a lansat Proiectul NewEarth, care promovează „traiul conștient”, în 2013. De aici a luat naștere și Festivalul NewEarth, lansat în 2017, la care au participat 2.000 de oameni. În 2018, a inițiat Tribunalul Internațional pentru Justiție Naturală, pentru a promova conștientizarea „justiției naturale”.

  Tot Sacha Stone este cel care a declarat – fără nicio dovadă sau bază reală – că vaccinul COVID-19 este o conspirație pentru a implanta un „nanocip” în corpul uman, astfel încât „Fiara” să poată „prelua controlul asupra sufletului lor”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.