Realitatea Plus, amendată de CNA pentru titlurile false

  de - | 4 august 2022, 6:51 PM | Naţional

  0

  (foto: Logo CNA)

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, două amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru emisiuni difuzate de Realitatea Plus în perioada 6 – 19 februarie.

  Astfel, postul de televiziune a primit o amendă de 10.000 de lei pentru ediţia din 6 februarie a emisiunii “Culisele Statului Paralel”, în cadrul căreia au fost încălcate prevederile din Legea audiovizualului conform cărora “toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze liberă formare a opiniilor”, arată un comunicat al CNA transmis AGERPRES.

  Printre titlurile afişate pe ecran s-au numărat “Georgescu dezvăluie planul resetării României”, “Georgescu: România acceptă supusă orice din partea NATO”, “Georgescu: Scutul Deveselu e o ruşine diplomatică”, aminteşte sursa citată. Postul Tv a mai primit o amendă de 5.000 de lei, deoarece în emisiunea “Legile Puterii” din 10 februarie nu au fost respectate dispoziţiile din Decizia CNA privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora, ‘în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere’.

  Citeste mai mult: adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.