vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cu reguli stricte de distanțare, redeschiderea școlilor nu a influențat epidemia în Norvegia

  de - | 12 mai 2020, 8:40 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Sagvåg Skule din Stord, Norvegia (foto: Wikimedia Commons)

  Reluarea cursurilor în grădiniţele şi şcolile primare din Norvegia, în luna aprilie, nu a reaprins epidemia cauzată de noul coronavirus până în acest moment, spun autorităţile sanitare de la Oslo, potrivit Europa FM.

  Statul din nordul Europei s-a numărat printre primele care au adoptat măsuri de relaxare a restricțiilor, amintește France Presse.

  Regulile sanitare sunt însă foarte stricte. Copiii sunt organizaţi în grupuri mici care nu interacţionează între ele, respectă distanţarea fizică, igiena mâinilor și organizarea orelor de predare în aer liber atunci când acest lucru este posibil.

  Redeschiderea unităţilor de învâțământ generase un val de nelinişti în societate, în special în rândul părinţilor. Un grup de Facebook intitulată „Copilul meu nu trebuie să fie un cobai pentru COVID-19” a adunat circa 27.000 de membri.

  Doar șapte noi cazuri de coronavirus au fost oficial recenzate duminică în Norvegia, țară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori.

  Bilanţul total a ajuns la 8.106 infectări de la debutul epidemiei și 224 decese.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.