COVID-19: Cercetătorii israelieni au izolat un anticorp monoclonal cheie pentru a dezvolta un vaccin

  de - | 5 mai 2020, 8:15 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  La principalul laborator de cercetare biologică al Israelului (IIBR), experții au reușit să izoleze un anticorp important pentru noul coronavirus, relatează Europa FM, citând Reuters.

  Autoritățile au calificat reușita drept „un progres semnificativ” pentru obținerea unui posibil tratament pentru COVID-19.

  Anticorpul poate neutraliza coronavirusul în corpul purtătorului, a spus ministrul isrelian al Apărării.

  Naftali Bennett susține că a fost informat despre „o descoperire semnificativă pentru găsirea unui antidot pentru coronavirus”.

  Directorul institutului, Shmuel Shapira, a anunţat că se lucrează la patentarea formulei pentru acest anticorp, după care se va căuta un producător internaţional pentru fabricarea în masă a acestuia.

  IIBR a condus eforturile Israelului de a dezvolta un tratament şi un vaccin pentru coronavirus, inclusiv prin testarea sângelui persoanelor care s-au însănătoşit după COVID-19, afecţiunea respiratorie cauzată de virus.

  Anticorpii din astfel de probe, proteine ale sistemului imunitar ce rămân după înfrângerea coronavirusului, sunt consideraţi drept cheia pentru un posibil tratament.

  Anticorpul izolat este monoclonal, adică a fost derivat dintr-o singură celulă recuperată, şi are astfel un potenţial mai ridicat.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.