duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CONTRIBUTORS: Dimploma „In Boca We Trust!”

  de Special Arad | 31 decembrie 2015, 8:12 AM | Pamflet

  0

  Poate să spună sau să creadă oricine ce vrea, indubitabil, Arsenie Boca e un fenomen în România. La cererea miilor de credincioși, s-a început și procesul de canonizare a călugărului. 28 noiembrie, ziua în care se comemorează moartea sa, devine încet-încet o sărbătoare națională, în timp ce Basilica Travel, agenția de turism a Patriarhiei Române, oferă pelerinaje pentru tot restul anului. Inevitabil, „Mania Boca” a devenit și o sursă inepuizabilă de business pentru „iluminații” care reușesc să stoarcă bani din absolut orice, cărțile, icoanele și posterele (precum celebrul afiș „înlăcrimat” care a dispărut și a reapărut într-o grădină din Semlac) fiind doar câteva dintre cele mai obișnuite produse care au apărut pe piață.

  Inventivii nației au creat tricouri, căni, DVD-uri (cel mai celebru este filmul documentar editat de Fundaţia Creştină „Părintele Arsenie Boca”, ce conţine mărturia Maicii Marina Lupău, stareţa Mănăstirii „Sfânta Treime” din Bic) sau până și aplicații pentru smartphone-uri (care „te ajută să ieși din impas dacă ai suficientă credință”). Poate ați aflat, poate nu: există și un portal numit www.arsenieboca.ro, căci un BRAND fără pagină web… pur și simplu, nu se poate!

  boca boca

  O altă latură a acestui fenomen, motiv pentru care am pregătit această diMplomă, este iscusința ziariștilor autohtoni de a se folosi de numele „Arsenie Boca” pentru a aduce trafic masiv pe online. În orice zi mai proastă – fără știri bombastice, fără evenimente marcante, fără semne că lumea ar avea chef să te citească – Arsenie Boca este soluția divină! De la Click! la Realitatea și ProTV, Descopera.ro sau ziarele locale, toți știu la ce trebuie să recurgă ca să transforme o zi banală într-una cu maximă audiență.

  Am făcut-o inclusiv noi, deci vorbim în cunoștință de cauză. Tocmai din acest motiv, DIMPLOMA „In Boca We Trust!” se împarte între noi și colegii din presa de pretutindeni. O revendică cine vrea și poate.

  dimploma in boca we trust

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.