Afacerea Arsenie Boca: Cărțile atribuite Duhovnicului de la Prislop, un fenomen de milioane de euro

  de Special Arad | 1 iunie 2015, 9:50 PM | Business

  0

  Minunile atribuite Părintelui Arsenie Boca au devenit o afacere. De la icoane, la cărți și cruciulițe, toate se vând „ca pâinea caldă”.

  Spre exemplu, cărțile cu Părintele Boca se vând mult mai bine decât cele științifice. Plecând de la datele provenite de la edituri, librării și specialiști în vânzări arată că piața de carte bisericească se cifrează undeva la 18-20 de milioane de euro anual. Din totalul de titluri vândute, cele care au o legătură (in)directă cu Arsenie Boca reprezintă aproximativ 20-30% din piață, scrie Adevărul Financiar.

  Raportat la piață, doar 6-7 milioane de euro reprezintă câștiguri reale, la vedere, diferența ajungând în buzunarele celor care speculează fenomenul. De altfel, Patriarhia Română confirmă faptul că literatura religioasă este piratată în mare parte.

  „Există multe titluri care nu sunt editate de Biserică. Putem spune că în această zonă avem o literatură paralelă, care reprezintă două treimi”, spune pentru Adevărul Financiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.