Update 2Dosarele X de Semlac: după ce a plâns întruna, icoana lui Arsenie Boca avea chef de joacă. Aceasta a fost găsită a doua zi…

  de G. Tomescu | 3 iulie 2015, 10:13 AM | Pamflet | Semlac | Știri Arad

  11

  UPDATE: 4 iulie 2015 / Semlac / jud. Arad:

  Din ciclul „n-o să-ți vină să crezi!” :)

  După ce icoana lui Arsenie Boca plângea de mama focului și a reușit să determine jumătate de sat, plus alte sute de oameni din alte localități, să plângă pentru dispariția ei mistico-criminalistică… ghici ce! Arsenie Boca… metamorfozat în această icoană paranormală… de fapt, nu a fost furat… ci avea chef de glume. Chef de joacă, mai bine zis, de-a v-ați ascunselea!

  Sâmbătă dimineața, icoana a fost găsită chiar de către proprietari… în propria lor grădină, printre flori.

  Să ne înțelegem… Am fost acolo, am văzut: mare e grădina doamnei!

  PS: Revenind pe un ton serios, cazul s-a încheiat, cel mai probabil a fost o farsă pusă la cale de vreun tânăr din zonă

  PPS: Revenind, din nou, pe un ton miștocar… este posibil că presupusul tânăr s-a speriat de ultimatumul dat de un bătrân: Dumnezeu îl va pedepsi groaznic pentru așa ceva! Dacă nu o va duce până duminică, Dumnezeu să-l pedepsească să o simtă toată viața lui! Până duminică are termen! Tri zile!”. Vezi mai jos…

   


   

  3 iulie 2015: Adevărată tragedie pentru credincioșii din Semlac! Icoana care-l înfăţişează pe Arsenie Boca, din care se spunea că izvoreşte mir, a dispărut din casa în care se afla, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3:00.

  Proprietarii, vecinii și cei care continuă să mai vină la casa din Semlac sunt extrem de necăjiți, stăpânind cu greu lacrimile. Lacrimi umane, căci de „lacrima” lui Arsenie Boca nu s-a atins hoțul (sau hoții), fiind din belșug și astăzi într-o mică tavă din plastic, pe care proprietara o arăta la toți cei care veneau în pelerinaj să vadă miracolul. Numai ieri au fost aproximativ 700 de oameni în vizită, veniți cu mai multe autocare. Această lacrimă e, de fapt, mir… dar nu orice mir! „O spus și preotul, că au fost vreo 26 de preoți aiciea, că e un mir deosebit”, ne spunea femeia care a deținut icoana. Mirul are un miros puternic de crin, iar credincioșii cred cu tărie că are puteri miraculoase. O femeie în vârstă, de exemplu, fostă ingineră și cadru universitar, care a fost în comă și a avut nenumărate necazuri personale, a venit, după cum spunea, „nu o singură dată” să vadă minunea, pentru că a crezut fără margini în puterea binefăcătoare a icoanei. Proprietara casei a mai povestit că într-o zi a venit și o femeie cu un nodul la sân și a spus că i s-a mai micșorat nodulul, fiind foarte mulțumită de miracolul ce se datora icoanei cu Arsenie Boca, care „plângea”.

  Și, probabil, undeva în mâinile maleficilor hoți, plânge în continuare.

  „Eu cred că numai un fanatic putea să facă așa ceva!”, se destăinuia doamna cu lacrimi în ochi. Vecinii opinează că o fi ceva sectă satanistă la mijloc.

  „Ce cretin o trebuit să fie acea persoană! N-am cuvinte cum să-l numesc!”, striga un vârstnic, prieten al familiei, foarte supărat pentru cele întâmplate.

  Proprietarii susțin că au auzit un zgomot, noaptea, în jurul orei 3:00, doar că nu i-au dat prea mare importanță. Au bănuit că era nepotul lor, căruia îi lasă cheia în ușă, de obicei. Au fost și obosiți, s-au culcat la ora 1 noaptea, ținând piept cu greu avalanșei de pelerini care au vrut să vadă personal miracolul. Ulterior, proprietarii au realizat că icoana a dispărut de pe perete.

  „Dar câinii n-au lătrat?”, a întrebat o localnică care a venit la locul faptei numaidecât, după ce a auzit tragica veste. „Ce să latre?… că eu am doi pechinezi!”, răspundea femeia care a pierdut prețioasa icoană.

  Vineri dimineața, la domiciliul proprietarilor icoanei era plin de polițiști. Cercetările continuă, deși e vorba de un prejudiciu în valoare de doar 15 lei, atât cât a costat afișul sfințit la o tarabă de lângă Mănăstirea Prislop.

  Proprietarii nu permiteau fotografierea sau filmarea acesteia, aşa că, cine a dorit să vadă minunea, a fost nevoit să meargă la Semlac, acasă la cei doi localnici. Lucrul acesta a fost făcut zilnic de sute de oameni, și zeci de preoți au trecut pragul casei.

  „Io pe toată lumea am vrut s-o ajut, n-am luat de la nimeni un capăt de ață!”, se plângea proprietara.

  Ea îi roagă pe toți cei care pot oferi detalii, eventuali martori, să-și ofere ajutorul și să spună oamenilor legii tot ceea ce știu.

  Unii vecini simt că-și pierd răbdarea:

  „Atât! S-o aducă înapoi aici! Nu-i va fi de folos, că Dumnezeu îi va pedepsi groaznic pentru așa ceva! Dacă nu o va duce până duminică, Dumnezeu să-l pedepsească să o simtă toată viața lui! Până duminică are termen! Tri zile!”

  Foto, video: Luci Precup, Doru Jidoi

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vai ce sa spun ! Babele astea cred si in fantome. Culmea este ca doar in Romania se intampla fenomene inexplicabile cu icoanele facatoare de minciuni. Eu il rog pe parintele Arsenie sa mi se arate si mie macar in vis, si sa-mi spuna ceva de pe lumea cealalta. Si il mai rog sa faca ceva pentru linistea tarii si a sufletelor noastre zbuciumate. De c enu face parintele Arsenie o minune pentru Romania sa scapam de toti hotii din Parlament! sa fie bine pentru tara asta napastuita.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Cei care zic “cum sa crezi asa ceva” sau “nu mai suntem in epoca lu peste” datine macar o explicatie sau cum ar fii posibil stintific… Toti repede ca e vrajeala… Eh Si eu am fost sa studies Ce Si cum, Si acum pur Si simplu cred! Nu am gasit nici o explicatie.

    Si fraierica ala care a zis ca numai in Romania Se intampla asa ceva, esti un incult. Ai Google acuma, Dai repede un search da vezi!

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Mari ziaristi sunteti jegosilor si aia ce va ascundeti in spatele comp.mari smecheri dar muriti de foame .gunoaie ce sunteti .Si tu mare ziarist ce ai scris dak nu crezi si ceva sfant nu te pune sa vb veza-ti de aia 1000 de lei pe care te milogesti sa ii iei sa ai ce manca jegos ordinar ce esti

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.