duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Britanicii infectaţi cu COVID-19 nu vor mai fi obligaţi, de la sfârşitul lunii februarie, să se autoizoleze pentru a stopa răspândirea virusului

  de - | 9 februarie 2022, 8:24 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Britanicii infectaţi cu COVID-19 nu vor mai fi obligaţi, de la sfârşitul lunii februarie, să se autoizoleze pentru a stopa răspândirea COVID-19, a declarat miercuri prim-ministrul Boris Johnson, propunând accelerarea planurilor existente de a convieţui cu coronavirusul.

  ohnson a pus capăt aproape la toate restricţiile legate de COVID-19 în Anglia în iulie 2021, iar luna trecută a ridicat măsurile ‘Planului B’ care a fost impus temporar pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, conform Reuters. El a spus că vrea să accelereze planurile existente, ca parte a conveţuirii cu COVID, iar Anglia urmează să devină prima mare economie care înlocuieşte cerinţele juridice privind autoizolarea cu recomandări. „Intenţia mea este să revin în prima zi de după pauza de jumătate de mandat pentru a prezenta strategia noastră de a conveţui cu COVID”, a declarat Johnson parlamentarilor.

  Parlamentul se va reuni pe 21 februarie. ”În cazul în care actuala tendinţă încurajatoare va continua, mă aştept să putem pune capăt ultimelor restricţii interne rămase, inclusiv cerinţa legală de autoizolare, cu o lună întreagă mai devreme”, a explicat Boris Johnson.

  Măsura ar trebui să expire pe 24 martie, iar Johnson a mai declarat că şi-ar dori să pună capăt acestei măsuri dacă situaţia epidemiologică o permite. Marea Britanie va renunţa, vineri,  la obligaţia prezentării unui test Covid negativ la intrarea în ţară pentru călătorii vaccinaţi. Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a spus că restricţiile de călătorie rămase vor fi de asemena  discutate în şedinţa de pe 21 februarie.

  Citeste mai mult: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.