vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Boca-Business, ca-n Aikidō: Dimploma „Dumnezeu cu Milla Jovovich” pentru dreptul de a fi un Samurai sinucigaș în serie

  de Special Arad | 5 ianuarie 2019, 12:40 PM | Pamflet

  0

  Uke-Dani, arădean de-al nost’, a obținut o licență importantă (ditamai DREPTUL UNIC de a folosi BRAND-ul COMERCIAL „Arsenie Boca”!), dar care i-a pălit centura care îi certifică înțelegerea în profunzime a filosofiei Aikidō, filosofie care învață aikidoka să ia conștient și cu onor o lovitură de grație, pe lângă faptul deloc neglijabil că acest stil de luptă îndeamnă la devotament, la calmarea spiritului și la eliminarea oricărui gând rezidual: răutatea, egoismul, dorinţele. În schimb, pentru că a trecut cu o ambiție oarbă de Samurai peste toate aceste teste de foc, pământ, apă și aer, căutând fără pic de urmă de smerenie cel de-al cincilea element în viața fizică și în viața spirituală, iacă, Uke-Dani al nost’ merită DIMPLOMA „Dumnezeu cu Milla Jovovich” pentru dreptul de a fi un Samurai sinucigaș în serie!

  RUNDA ÎNTÂI: PLECĂCIUNI

  Este important să clarificăm – pentru habarniști – filosofia și semnificația artei marțiale Aikidō (un stil de luptă pur defensiv!), deoarece acest Uke-Dani la care ne referim, arădean de-al nost’, este practicant și chiar Sensei în acest domeniu. În Aikidō există doi oponenți parteneri de luptă: „Uke” – este atacatorul, cel care oferă celuilalt șansa la autoapărare și, nu în ultimul rând, este „cel care primește”, cel care încasează într-un final lovitura și căderea. Celălalt se numește „Nage” („aruncătorul”), adică cel care se apără, cel care ripostează, acela care are beneficiul de a exersa și de a se perfecționa pe seama Uke-ului.

  Aikidō înseamnă calea (DŌ) armonizării (AI) energiilor (KI). Prin înțelegerea superioară a ceea ce numim luptă, Aikidō asigură comportamentului uman coerență și stabilitate. Practicantul de Aikidō se angajează pe o cale care-l conduce dincolo de limitele corpului și spiritului luate separat și la capătul careia se va regăsi pe sine, mai senin și mai înțelept.

  Știind (?) toate astea… ce-a făcut Uke-Dani al nost’?

  RUNDA A DOUA: ATACUL

  Ce a făcut Uke-Dani (Gheorghe Emanuel Daniel pe numele său real) este o faptă arhi-cunoscută în Anno Domini 2018, căpătând o vizibilitate națională. Făcând rost de-a moaca de Licența Mărcii „Arsenie Boca”, acesta a pornit un veritabil „jihad justițiar” împotriva celor care comercializau – fără consimțământul expres al noului proprietar al mărcii – diverse produse cu numele, dar mai ales chipul și asemănarea duhovnicului (încă) necanonizat de către Patriarhia Română și mult iubit de către poporul ultra-credincios, Arsenie Boca.

  „Descinderea” demarată de Uke-Dani a început la Arad, pe strada Mețianu (nume predestinat, parcă, Ioan Mețianu fiind mitropolitul românilor ortodocși din Transilvania și Ungaria între 1899-1916), continuând apoi în miezul miezului, la Mănăstirea Prislop.

  Inițiativa de a face dreptate în lumea spiritual-comercială nu a fost însă o treabă atât de ușoară cum a crezut Uke-Dani.

  RUNDA A TREIA: CONTRAATACUL

  Dacă la Arad a avut ajutorul Poliției (cu toate că polițiștii s-au cam scărpinat pe cap și au ales doar să constate problema), rezultând închiderea benevolă a magazinului pe ziua aceea și eliminarea produselor cu Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop treaba a luat o întorsătură neașteptată pentru Uke-Dani, care s-a bătut în piept în public că el este UNICUL proprietar al mărcii și deci UNICUL cu dreptul de a comercializa asemenea produse cu Arsenie Boca. Uke-Dani a fost luat pe sus de către Poliție la Mănăstirea Prislop, a primit o amendă, iar apoi o amenințare fioroasă de la însuși Preafericitul Nage-Dani, Patriarhul. O amenințare cu judecata. Nu cea „de Apoi”, ci în instanță.

  E drept, Preafericitul nu are absolut niciun drept asupra lui Arsenie Boca, din punct de vedere juridic, numele intrând – de fapt – în categoria „domeniu public”, dar asta se întâmplă când oportunitățile și operațiunile sacre de business se ciocnesc…

  RUNDA A PATRA: LOVITURA DE GRAȚIE

  …și Dumnezeu cu Mila (Jovovich) pentru Uke-Dani

  Colac peste pupăză, drepturile supreme ale lui Uke-Dani au fost sistematic și irevocabil demontate și dezmințite de către un avocat arădean, la care a venit și un răspuns oficial EUIPO (European Union Intellectual Property Office), prin care se confirmă faptul că Registrul instituției NU conține marca înregistrată europeană (EUTMs) „Arsenie Boca” sau „Părintele Arsenie Boca”.

  Și cu asta, basta! De atunci n-am mai auzit de Uke-Dani al nost’, decât că Andor Sandor (cel care a cumpărat brand-ul Arsenie Boca și cel care i-a dat licența gratuit lui Uke-Dani), a venit cu o declarație-bombă: Gigi Becali este „un român demn de amploarea şi complexitatea preluării şi continuării drumului Părintelui Arsenie Boca în România”.

  CEL DE-AL CINCILEA… ELEMENT

  Milla Jovovich middle finger

  Înțelegând tot acest șir de evenimente date Dracului cu mila lui Dumnezeu, putem rezuma povestea cu o învățătură filosofică:

  Uke-Dani – arădean de-al nost’ – a căutat, de fapt, calea spre regăsire de sine, spre seninătate și înțelepțiune. A trecut dincolo de limitele corpului și spiritului, a trecut prin foc ca un viteaz Samurai, crezându-se Iisus a călcat pe apă, a călcat și pe pământ… dar pe pământul care nu îi aparținea, a atins și cerul, crezând că atinge Cerul Divin, probabil, căci se cam presupune că acolo se situează spiritul lui Arsenie Boca (nu-i așa?) și, într-un final, a căutat și cel de-al cincilea element… dar lumea asta crudă și comercială nu i-a dat voie.

  A fost o călătorie sacrosantă prin care n-a trecut nici Brusli, nici Kung-Fu Panda, nici SacroSanta Klaus (…poate doar Chuck Norris…), dar pe care a încercat să pășească Uke-Dani al nost’, ca un Samurai sinucigaș în serie.

  Focul semnifică curajul nebunesc, deloc calculat sau responsabil, apa se lasă dusă de val (nu întotdeauna în direcția pe care ne-o dorim), pământul te cam îngroapă la un moment dat, iar aerul, adică cel din cer, din moment ce-o ceri, păi… din cer riști să cazi.

  Care este al cincilea element și cadoul final al acestui drum elementar spre înțelepciunea Aikidō?  

  Această umilă DIMPLOMĂ!

  DIMPLOMA UKE DANI

  …și o dedicație muzicală, BONUS:

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  Din anul 2017, acordăm o singură Dimplomă cu +, o Dimplomă pozitivă, pentru cineva care într-adevăr merită stima și atenția noastră. Restul… e cam can-can!

  Vezi aici toate Dimplomele anului 2018!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.