Patriarhia Română amenință proprietarul mărcii „Arsenie Boca” cu judecata! Nu cea „de Apoi”, ci în instanță

  de Special Arad | 10 mai 2018, 9:54 PM | Naţional

  1

  Deși a refuzat ani de zile să-l canonizeze pe Arsenie Boca, acum, când numele și chipul lui au devenit o marcă înregistrată privată, Patriarhia Română intervine ferm și „amenință” proprietarul brand-ului că-l va da în judecată. Scandalul a prins proporții imense după ce arădeanul Gheorghe Emanuel Daniel, singurul deținător al licenței de marcă în România, a început să ia la rând magazinele care comercializează produse cu chipul și numele duhovnicului. Primul astfel de magazin este cel de pe strada pietonală Mețianu, un incident despre care Special Arad a relatat în premieră națională.

  Patriarhia Română susţine că nicio persoană privată nu are dreptul să se folosească de numele părintelui Arsenie Boca, menţionând că Arhiepiscopia Bucureştilor a luat „atitudine fermă” faţă de deţinerea mărcii „Părintele Arsenie Boca” solicitând persoanei care susţine că are marca să renunţe la aceasta, scrie mediafax.ro.

  „Arhiepiscopia Bucureştilor a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi şi înalte raţiuni, nicio persoana privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin de drept Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică”, se arată într-un comunicat trimis de Patriarhia Română, la solicitarea Mediafax.

  Totodată, reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că vor face toate demersurile necesare din punct de vedere legal, pentru ca marca „Părintele Arsenie Boca” să nu aparţină unei persoane private.

  „În măsura în care persoana vizată va continua să se folosească de acest nume prin marca menţionata, Patriarhia Romana, prin Episcopia Devei şi Hunedoarei, sub jurisdicţia căreia funcţionează mănăstirea Prislop, unde se află şi mormântul părintelui Arsenie Boca, va face toate demersurile necesare din punct de vedere legal pentru a aşeza lucrurile în firescul lor”, se mai arată în sursa citată.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.