vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Tort Red Velvet

    de Special Arad | 24 decembrie 2014, 8:14 AM | Gurmand

    0

    Acest tort va fi vedeta oricărei mese

    Sursa: GoodFood

    Ingrediente

    • 400ml Hulala
    • 200g de făină
    • 400g de zahăr
    • 350g de unt la temperatura camerei
    • 1 lingură de cacao
    • 250ml de kefir
    • 2 ouă
    • ½ linguriță praf de copt
    • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
    • 300g de brânză mascarpone
    • 100g de zahăr pudră vanilat
    • o fiolă esență de vanilie
    • colorant alimentar roșu
    • un praf de sare

    Mod de preparare

    1. Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Cu ajutorul unui mixer se bat 200g de unt cu cele 400g de zahăr. Se adaugă ouăle pe rând, urmate de esența de vanilie, cacaua și o cantitate suficientă de colorant roșu. Apoi se adaugă jumătate din făina amestecată cu sare, praf de copt și bicarbonat, jumătate din kefir, apoi restul de făină și restul de kefir. Se omogenizează bine compoziția, se toarnă în două forme unse cu unt, și se coace timp de 30 de minute, sau până când scobitoarea iese curată.

    2. Într-un bol se bate untul rămas cu zahărul pudră, după care se adaugă brânza mascarpone. Când s-au răcit blaturile, se pun 2/3 din cremă la mijloc, iar restul se folosește pentru a îmbrăca torul într-un strat subțire. Se dă tortul la frigider timp de cel puțin 15 minute, până când crema se întărește puțin.

    3. Se bate Hulala într-un bol, după care se împarte în patru boluri mai mici. În primul bol se adaugă 1 picătură de colorant alimentar roșu, în al doilea, două, ș.a.m.d., pentru a obține 4 nuanțe diferite de roz. Se scoate tortul din frigider și se ornează cu Hulala, începând de la bază, cu cea mai închisă nuanță de roz și continuând până când tot tortul este frumos ornat. Se servește rece.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.