joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Artă și… cafea! Dan Anca a ridicat standardul gastronomiei din Arad, renunțând la biroul de la bancă (FOTO)

    de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2017, 2:08 PM | Gurmand | Recomandările editorilor | Știri Arad

    8

    Vorbim despre artă și în același timp de… cafea. Rezultatul este simplu: Art Cafe, poate cea mai în vogă cafenea din Arad la ora actuală, un local situat în Piața Avram Iancu în care, datorită lui Dan Anca și echipei lui clienții nu mai reușesc să servească masa decât cu rezervare.

    Dan este cunoscut multor arădeni. Îl știm de când are angajatul unei bănci din oraș, fiind totodată fratele fostului fotbalist și antrenor Radu Anca. Dincolo de munca la birou, de cifre, tastatură și hârtii, Dan are o mare pasiune: gastronomia. Iar gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea, spune foarte frumos Theodor Zeldin.

    Iar din această pasiune a făcut o meserie, iar ceea ce face eu cu adevărat… meserie. Head chef și administrator al cunoscutei cafenele Art Cafe, Dan și-a schimbat viața profesională în urmă cu un an și a intrat în bucătărie. Și-a pus șorțul și a reușit. În numai 12 luni localul său este cel mai de succes restaurant în acest moment.

    Vinerea seara este dezmăț la Art Cafe, iar ceea ce s-a întâmplat în acest weekend a depășit standardele cu care suntem obișnuiți în această urbe, tot mai mică și parcă mai săracă în locuri cu adevărat frumoase. Împreună cu prietenul său Raul Vidican, Dan a pregătit un dineu de un rafinament desăvârșit. Raul a fost participant la emisiunea „Chef la cuțite”, iar la numai 24 de ani este deja bucătar în cadrul unui restaurant cu o stea Michelin din Germania.

    „Fără o echipă alături, niciun bucătar bun din lumea asta nu va avea rezultate”, este unul dintre comentariile lui Dan de pe contul său de Facebook.

    FOTO: Marius Igaș

    16113104_10208982802592883_6781424277108081171_o 16113137_10208982761111846_6059556247403648028_o 16113177_10208982802552882_5045342627953563089_o 16142913_10208982763191898_5963782160298264456_n 16143354_10208982763031894_1092728181051187083_n 16143587_10208982761071845_6954450954895558866_o 16174590_10208982761711861_6642251785041340569_n 16177701_1550445658317548_4341109300767919071_o 16177737_10208982761871865_5782936112738464716_o 16177868_10208982764311926_449318664657958689_o 16177879_10208982763151897_5254178497537453659_o 16178383_10208982765751962_8400695291345601998_o 16178704_10208982766671985_2723899219227709340_o 16178946_10208982766631984_4609872659415705451_o 16179035_10208982761151847_1769274057442464551_o 16179164_10208982765831964_5018754024251997480_o 16179336_10208982764191923_707494563072839165_o 16251591_10208982802632884_8318765434007237214_o 16251616_10208982761831864_1207652306426961584_o

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nu stiu ce a facut Raul ala vineri dar sa zici ca e cel mai de succes restaurant din oras aduci o ofensa grosolana orasului. Eu am mancat de vreo 3 ori acolo si de fiecare data a fost praf mancarea. Inteleg sa faci reclama dar lasa clientii sa isi spuna parerea despre consumatie.

      +4 voturi
      +1
      -1
    2. Eu il felicit pe omul asta, si ma bucur pentru el. Nu multi plozi de bani gata isi gasesc calea in viata si urmaresc o pasiune din care sa si traiasca la un moment dat. Da, tata-so a oferit sprijin din plin, sprijin pe care 99.999% dintre noi nu-l avem. Ca e buna sau nu mancarea… ca e reclama platita sau nu… tot respectul pentru baiatul asta ca nu e cu nasul pe sus si nu a luat-o razna cu nasul prafuit. Succes in continutare!

      --1 voturi
      +1
      -1
    3. Cel mai in voga restaurant?Gresiti!
      E cel mai plin de snobism restaurant. Plin de snobism si de figuri.
      Fac referire la ultimul eveniment din februarie de ziua indragostitilor. Jenant. Mancare servita pe categorii, in functie de preferintele ospatarilor si, probabil al bucatarului, o degustare de vinuri de toata jena si o servire si atitudine fata de clienti execrabila. Vi se pare normal sa ne stergem cu servetelul tacamurile pentru a le folosi la felul urmator? Ca, na, e un restaurant sau cafenea in voga! Daca mergeam la Cocosu de Aur poate acceptam ca acolo e 12 lei meniul. Dar nici acolo nu se intampla asta. Dar aici e 150 ron meniul si ….. nu sunt tacamuri, sau nu este apa, sau este prea multa ….. nesimtire. Nu am patit nimic ca am folosit aceleasi tacamuri, ca vinul la degustare a fost maxim 15 ml si cand am intrebat in gluma daca mai se serveste vin, desi banuiam raspunsul, mi s-a raspuns ca doar contra cost, la un pret jenant.
      Oameni buni, la banii aia, in Arad ai cel putin 5 restaurante unde sa fii servit si sa ai o calitate gastronomica peste ce ofera Art Cafe. Singurul plus este zona.
      In rest daca vrei snobism mergi la Art Cafe!
      Numai de bine.

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.