sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cel mai scump burger va fi lansat cu ocazia festivalului Untold de la Cluj. Care sunt ingredientele și la ce sumă se ridică

  de - | 16 iulie 2023, 12:59 PM | Gurmand | Naţional | Recomandările editorilor

  3

  Cel mai scump burger din lume costă 6.200 de euro și urmează să fie lansat într-un restaurant din Cluj, cu ocazia festivalului Untold. Primul burger i-a fost dăruit unei tinere din Cluj, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris.

  Proprietarul restaurantului Transylvania Steakhouse, Avram Gal, spune că burgerul se va numi Cristiano Ronaldo și se va vinde în perioada festivalului Untold, când Clujul va fi „invadat” de zeci de mii de turiști străini.

  Dragii mei, așa arată burgerul de 6.200 de euro. Acest burger se va numi Cristiano Ronaldo, pentru că Messi are, dar el nu are. Și el e un pic mai bun decât Messi”, a anunțat Gal.

  El a mai spus că îl așteaptă pe starul portughez și că îi va dărui bilete VIP la Untold și îi va face cinste cu un burger.

  Rețeta cuprinde vrăbioară de carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, și care este acoperită cu foiță de aur.

  Plus 200 de grame de brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială. Ingredientele nu sunt deloc ieftine. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si ce daca kg de carne e 1000 euro? Doar nu pune un kg? Ceapa de Calabria e 15 euro/kg. Cum garanteaza ca apa e adusa din Antarctica si nu de la robinet din Cluj? Ma lasi… Omul asta chiar crede ca poate prosti pe toti si a gasit reteta cum sa faca bani usor pe spatele prostilor. Ingredientele alea toate costa max 1000 euro.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.