sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România s-a făcut de râs la „Salon International de l’alimentation”, la Paris. Celebrul Adrian Hădean explică live ce s-a întâmplat

  de Mihai Todoca | 18 octombrie 2016, 10:38 AM | Gurmand | Naţional

  1

  La SIAL (Salon International de l’alimentation), un eveniment de anvergură în domeniul alimentației și industria procesării de alimente, micii antreprenori români au fost făcuți de rușinea întregii lumi atunci când Ministerul Economiei i-a transformat în cerșetori, în cetățeni de clasa a doua.

  Acești antreprenori au participat la un proiect guvernamental intermediat de Ministerul Economiei, în baza căruia, dacă erau acceptați, acesta se angaja să suporte costurile legate de transport (al persoanelor cât și al mostrelor), chiria pe durata șederii lor în Paris cât și amenajarea unor standuri unde acești antreprenori puteau să își promoveze produsele și implicit țara noastră.

  În „live”-ul cu peste 400 de mii de vizualizări și patru mii de distribuiri, de pe facebook Adrian Hădean, cunoscutul bucătar, a explicat cum stă situația de fapt: cu câteva zile înaintede  evenimentul de la Paris, Ministerul conomiei a trimis scrisori celor care trecuseră de selecții spunându-le că din cauza pregătirii insuficiente și lacunare, Ministerul nu mai poate să suporte costurile respective și dacă doresc totuși să mai participe, o pot face în schimbul sumei modice de 1500 de euro (aici nu este vorba de costul integral pe care ar trebui să îl plătească un antreprenor).

  „Organizarea acestui târg, sau pavilion romînesc, ar fi trebuit să fie în sarcina unei firme. O firmă care a participat la licitați, drept unică firmă, și care a și câștigat. Atâta doar că din partea Ministerului Economiei nu a fost nimeni la celălalt capăt să și plătească. Firmă care a ajuns aici , la Paris, cu marfa în camion, a stat cu ea două zile în parcare, și dacă a văzut că nu plătește nimeni s-a luat și s-a cărat.

  Atunci producătorii români, câți au mai venit, au încercat să se descurce.”

  Mai departe aflăm că datorită milei, cineva le-a dat mochete, deoarece erau cu marfa pe betonul gol, iar altcineva le-a dat niște mobilier („mizerabil”). Astfel au ajuns reprezentanții delegației românești să își expună produsele și totodată mândria națională, cu ajutorul unor străini.

  Au fost lăsați de izbeliște de un minister incapabil să termine ceea ce a început, au fost făcuți de rușine niște români care au ales să muncească promovând țara noastră iar cei din putere, care ar trebui să le aducă un dram de recunoștință, i-au batjocorit dezicându-se de orice ajutor. Același minister care acum dă vina pe o anumită firmă organizatoare, care din păcate nu poate fi trasă la răspundere deoarece nu are nici un contract semnat cu ministerul. Aceasta este soluția găsită de reprezentanții ministerului la Paris, să arunce vina în ograda altuia. Nu au reușit nici măcar să găsească un stand așa cum au făcut-o micii antreprenori români. Suntem români, ne milogim și ne descurcăm! De ce s-au milogit? Pentru că au fost batjocoriți tocmai de cei care au depus un jurământ.

  Cei care au avut de suferit, până la urmă, din cauza superficialității unui minister, au fost tot antreprenorii români. Aceiași români care, pe lângă că se luptă cu marile lanțuri de magazine care au infectat toată țara, trebuie să se lupte si cu cei care ar trebui să le fie aliați, cei din conducerea țării. Nu sunt afirmații nereale, deoarece de tupeul celor din minister aflăm mai departe din cuvintele lui Hădean:

  A fost o atenționare, dacă vreți. Au venit cu o mapă, să semnăm pentru prezență, spunîndu-ne că oamenii care nu au fost prezenți aici, adică firmele care nu au fost prezente, vor fi sancționate. La ce să mai sancționezi niște oameni dacă oricum le-ai tras un șut în fund? Aș zice „Hai România, dar… mai bine hai în altă parte”  ” 

   

  vezi live-ul aici

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.