Spirit și sudoare! UTA continuă cursa spre Liga 1 după victoria cu Chindia (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 20 mai 2016, 12:06 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA își continuă drumul spre marele vis: promovarea în prima ligă.  Bătrâna Doamnă a dat de pământ cu Chindia, după un meci în care a revenit senzațional după ce a fost condusă. Am mai văzut în această săptămână două astfel de jocuri: UTA – Voluntari 3-1 la juniori după 0-1 la pauză, și o situație identică în finala Europa League, Sevilla – Liverpool 3-1.

  A fost un meci în care cred că au contat mai puțin statisticile, numărul ocaziilor, al recuperărilor, al driblingurilor sau al avertismentelor. A contat spiritul. UTA a jucat, din nou, în 12. Cei 1.200 de fani (o cifră care chiar începe cu 12) au fost magnifici. Au scandat pe tot parcursul jocului, chiar și la 0-1, erau în picioare, erau pe garduri, erau în sufletul, plămânii și picioarele jucătorilor. Botiș și compania nu au rămas datori. Au câștigat cu spirit și sudoare acest joc care dacă nu ar fi fost câștigat ar fi pus, cu siguranță, capăt speranțelor la promovare.

  UTA nu are valori mari, nu are fotbaliști care să fie în vizorul marilor cluburi, dar jucând așa va avea. UTA nu își poate vinde cel mai bun jucător pentru că pur și simplu nimeni nu îl mai cumpără pe Botiș la 38 de ani ai săi. Dar Botiș, așa cu pletele lungi și albe, mai poate ajuta această echipă încă vreo două primăveri. A fost depășit la golul lui Cherchez – târgovișteanul fiind probabil cel mai bun jucător din Liga a 2-a în acest sezon – dar apoi și-a împins echipa de la spate și la final zâmbea victorios, în timp ce Cherchez era în pragul plânsului.

  IMG_9894

  FOTO: Copil a marcat un gol magnific cu un șut din voleu sub bară. Era 2-1 pentru UTA

  Am văzut un Miron inspirat în poarta arădenilor, pe Polgar și Burlă care au alergat cât în trei meciuri, pe Manea fiind în stare să muște cu dinții din crampoanele atacanților adverși – La mulți ani Alex! -, pe Chindriș și Tănase luptând ca și cum viața lor ar fi depins de acest rezultat, pe Strătilă „croșetând” printre fundașii Chindiei, el fiind principalul vinovat de la golul egalizator al lui Dennis Man, pe Copil marcând un gol magnific după o evoluție în care i-am revăzut acel talent care l-a pus la un moment dat pe o listă cu staruri ca Aguero, Benzema sau Ozil. Curtuiuș nu a mai marcat, dar cu siguranță a dat jos vreo 2-3 kilograme. Apoi, ajungem la Dennis Man, acest copil care a crescut într-un an cât alții în patru, acest adolescent care se face tot mai mare și care din nou a fost decisiv, marcând pentru 1-1 și apoi fiind co-autor la golul lui Copil. I-am admirat însă și pe Hlistei și Cipri Rus, ultimul fiind cel care a închis tabela la 3-1 în lacrimile mamei sale… Cei doi au reușit cele mai bune evoluții din acest play-off. Ultimul intrat a fost Roman, care a jucat prea puțin pentru a putea primii un calificativ, dar chiar și la el am văzut acea atitudine de care are nevoie această nouă echipă pentru a crește.

  IMG_9942

  FOTO: Cipri Rus a închis tabela cu un șut sec la colțul scurt după ce cu câteva secunde înainte Miron a salvat gruparea arădeană de la un gol

  A fost 3-1 pentru UTA, un 3-1 care urcă gruparea arădeană pe locul al doilea în clasament, coborând-o pe Chindia. Gaz Metan a învins la Brașov, și dacă mai câștigă ultimele două meciuri va promova direct în Liga 1. UTA are și ea nevoie de două victorii pentru a încheia pe locul al 2-lea, cel care duce la baraj, și apoi la încă unul dacă trecem de primul. Cu o astfel de atitudine, cu un astfel de public, UTA poate să spere la tot ce e mai bun.

  La final, zgomotul din boxa aflată în vestiarul echipei acoperea fonic vocile celor doi antrenori care se aflau la conferința de presă. Nu mai conta. Ce să ne mai spună Roli? Și de data aceasta Roli a vorbit în teren. A fost inspirat la schimbări și, ca niciodată, l-am văzut stârnind publicul precum o face vulcanicul Simeone la meciurile lui Atletico. Calmul nemțesc al lui Roli a devenit doar o amintire și, cu câteva zile înainte de finalul unui sezon istovitor, acest Roli Nagy, contestat de mulți tocmai din cauza calmului său, se află în fața unei performanțe unice în fotbalul românesc: trei promovări consecutive cu aceeași echipă!

  Și în ce condiții…Cu aproape același nucleu de jucători care au evoluat și în liga județeană, cu o infrastructură care nu se ridică nici măcar la nivelul ligii a doua, cu bani puțini sau chiar deloc…

  CLICK AICI PENTRU A VEDEA FILMUL JOCULUI ÎN FORMAT TEXT

  IMG_9960

  FOTO: După golul lui Cipri Rus,mama acestuia a izbucnit în plâns. De bucurie!!!

  UTA – Chindia 3-1 (1-1)

  Dennis Man 36, Copil 60, Cipri Rus 76 / Cherchez 18

  UTA: 1 Miron, 20 Polgar, 26 Manea, 6 Botiș, 14 Burlă – 18 Strătilă (min 56 – Hlistei), 3 Chindriș, 13 Tănase, 9 Copil (min 78 – Roman) – 7 Curtuiuș (min 70 – Rus), 98 Man. Pe bancă: 28 Anca – 10 Hlistei, 5 Roman, 23 Vlad, 19 Rus, 30 Dinculescu, 22 Lazăr. Antrenor: Roland Nagy

  Chindia: 12 Meilă (min 74 – Aioani) – 15 C. Dinu, 5 Vătavu, 3 B. Dinu, 2 Martac – 17 Neniță (min 74 – Vasile) , 10 Honciu, 8 Mihai, 9 Nisipeanu – 13 Cherchez, 11 Neguț (min 84 – Grigore). Pe bancă: 25 Aioani – 18 Pătru, 4 Ispas, 20 Vasile, 21 Vîrtej, 7 Grigore, 16 Stoica. Antrenor: Nicolae Croitoru

  Arbitri: Iulian Dima – Valentin Avram, Andrei Constantinescu (toți București). Rezervă: Răzvan Drăgoi (Timișoara). Observatori: Ioan Onicaș (Zalău), Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

  Liga 2 – Seria 2 – Play-off – Etapa 8

  FC Baia Mare – Mioveni 2-2

  UTA Arad – Chindia 3-1

  FC Brașov – Gaz Metan 0-1

  uta targ clas

  IMG_0007

  FOTO: La final a fost o bucurie nemărginită sărbătorită împreună cu suporterii

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad