Zi de pomină vineri în sediul IPJ Arad dar și în separeurile unor restaurante cu trecere printre polițiști.

Conform unei decizii plecate strict din cabinetul numărul 1 al IPJ Arad, cu semnătura descifrabilă a comandatului Ioan Tamaș, o întreagă listă de numiri, împuterniciri și alte chestii din acelea care ocolesc concursurile pe posturi, a luat drumul Inspectoratului General al Poliției. Putem spune cu mâna pe Biblie (scuzată să ne fie expresia!) că nu știau prea mulți de aceste permutări cu epoleți, dar , cum spuneam, știa bine șeful Poliției și mai știau și cei în cauză, unii dintre ei grăbindu-se să dea telefoane să „rezerve” ciolanele și fripturile pentru a cinsti numirile și, în mod categoric, creșterile salariale.

Nu-i cunoaștem pe toți cei care începând cu vineri, ora 9,30, începuseră să-și mute lucrurile dintr-un birou într-altul, însă nu putem să nu amintim câteva, pentru… posteritate. Așadar, de vineri, șef la Poliția municipiului Arad trebuia să fie (deocamdată nu e, și o să aflați de ce!) șef comisarul -șef Ștefan Troiac. Un anumit comisar Coroi trebuia să fie șef la Poliția orașului Ineu. Comisarul șef Sorin Nour, de la „Arme” trebuia să fie șef la „Ordine Publică”. Și lista poate continua doar că nu mai știm exact cine și câți comisari sunt… și nici nu vrem să greșim.

Ideea e că oricum ne-am chinui degeaba să îi nominalizăm (nu e o scuză că nu-i știm pe toți!) pentru că, în jurul orei 12, ca o lovitură de tun, a venit noua comandă: „Se contramandează tot!”. Așadar, pas de defilare dar pe loc repaus să fie!

Acum, nu știm dacă ministrul Tobă a dejucat mutările care se doresc în Inspectoratul de Poliție Județean Arad pentru că nu e de acord sau pentru că se dorește o studiere atentă, în amănunt și consistență, a numirilor. E cert însă că totul s-a anulat.

Deocamdată.

 

 

Marius Man, 26 iulie 2016, 1:26 PM