Ritm aspru de Tobă în Poliția Arad. Comisarii Troiac, Coroi și Nour bat pas de defilare pe loc repaus

  de Marius Man | 26 iulie 2016, 1:26 PM | Culise | Recomandările editorilor

  9

  Zi de pomină vineri în sediul IPJ Arad dar și în separeurile unor restaurante cu trecere printre polițiști.

  Conform unei decizii plecate strict din cabinetul numărul 1 al IPJ Arad, cu semnătura descifrabilă a comandatului Ioan Tamaș, o întreagă listă de numiri, împuterniciri și alte chestii din acelea care ocolesc concursurile pe posturi, a luat drumul Inspectoratului General al Poliției. Putem spune cu mâna pe Biblie (scuzată să ne fie expresia!) că nu știau prea mulți de aceste permutări cu epoleți, dar , cum spuneam, știa bine șeful Poliției și mai știau și cei în cauză, unii dintre ei grăbindu-se să dea telefoane să „rezerve” ciolanele și fripturile pentru a cinsti numirile și, în mod categoric, creșterile salariale.

  Nu-i cunoaștem pe toți cei care începând cu vineri, ora 9,30, începuseră să-și mute lucrurile dintr-un birou într-altul, însă nu putem să nu amintim câteva, pentru… posteritate. Așadar, de vineri, șef la Poliția municipiului Arad trebuia să fie (deocamdată nu e, și o să aflați de ce!) șef comisarul -șef Ștefan Troiac. Un anumit comisar Coroi trebuia să fie șef la Poliția orașului Ineu. Comisarul șef Sorin Nour, de la „Arme” trebuia să fie șef la „Ordine Publică”. Și lista poate continua doar că nu mai știm exact cine și câți comisari sunt… și nici nu vrem să greșim.

  Ideea e că oricum ne-am chinui degeaba să îi nominalizăm (nu e o scuză că nu-i știm pe toți!) pentru că, în jurul orei 12, ca o lovitură de tun, a venit noua comandă: „Se contramandează tot!”. Așadar, pas de defilare dar pe loc repaus să fie!

  Acum, nu știm dacă ministrul Tobă a dejucat mutările care se doresc în Inspectoratul de Poliție Județean Arad pentru că nu e de acord sau pentru că se dorește o studiere atentă, în amănunt și consistență, a numirilor. E cert însă că totul s-a anulat.

  Deocamdată.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Puneți-l ma pe colonelul Burta șef la IPJ, sa parcheze zilnic pe locul destinat celor cu handicap. Atunci sa vedeți reforma in IPJ Arad,m. In lic de uniforme albastre o sa le comande de culoare verde, la fel ca cele ale pădurarilor, iar in loc de pistoale si bason o sa le dea drujbe si fuga la defrișat. Iar el, ca un mahăr de oraș, acest neica-nimeni de prin Bihor-Sălaj (de unde o mai veni), premiant in liceu si academie pt badaranie maxima……sa ii dirijeze pe proaspeții pădurari din IPJ Arad, ca la asta se pricepe cel mai bine. De fapt, din asta trăiește, ca sa fiu mai exact in afirmații. Oare cum se suporta cei ce au numit aceasta caricatura pe funcție de conducere in IPJ Arad, știi d toate matrapazlâcurile grăsunului sferto-doct?! Încă mai speram la o revoluție morala in rândul polițiștilor, ar fi cazul dupa 26 de ani de hotii, beții si cumetrii cu interlopii! In orice caz, ma bucura faptul ca Special Arad este pe faza si publica in premiera subiecte de interes pt arădeni, in timp ce ceilalți dorm pe la terase. Felicitări!

   +11 voturi
   +1
   -1
   • Ești neînsemnat în zona asta a ta de referinta, deși te dai ceea ce nu esti,avand doar puterea de a specula in mod eronat si gratuit toate cele scrise mai sus. Ia-te flagrant de Burta, dacă ești pe treaba ta , dojeneste-l daca e prost si badaran, dar…si tu si multi altii, de nivelul tau, va ascundeți în umbra anonimatului și va rămâne doar să-l invidiați, pe fondul vostru de mediocritate intelectuala și caracter îndoielnic, incapabililor…anonimilor..nulităților… Mai bine făceai referire, in comentariu .la titlul articolului, care presupun ca te afectează în mod direct, tontălan ce ești.

    --10 voturi
    +1
    -1
  2. Cei care comentați aici ar trebui sa spuneți ce deservicii v-a făcut Burta,în plan personal sau profesional. L-am auzit ,nu de puține ori, spunând pana si femeii de serviciu din instituție “sărut mana” , deci numai bădăran nu se poate numi acest om. Cat privește vestimentația si atitudinea de zi cu zi, nu .cred ca avem ce- i reprosa Nu am auzit sa merga să-și umple papornitele nici de la subalterni, nici de la persoane fizice sau juridice,din municipiu sau din județ, cum o fac multi alții din sistem ,și de multi ani și probabil nu-i vede nimeni , sau se face ca nu a auzit de ei, deși multa lume știe toate acestea si-i vorbește pe “la colturi”, și la randu-i , pana si Burta sunt convins ca- i cunoaște pe acești “cerșetori “în uniforma, care se dau mari șefi în devenire și încă mai aspira la unele ierarhii din politie . Din negoturile cu lemne, ar fi bine sa nominalizati alti colegi de-ai lui Burta ,care probabil ai trăit și încă mai trăiesc bine,munca asta cu lemnu e prea mizerabila pt un Burta, elegant și parfumat,cum bine il stiti fiecare, desi vi greu sa aadmiteti prezenta lui in preajma voastra.Din cate îl știu pe acest Burta, niciodată nu i-a plăcut nici măcar sa stea de vorba și cu atât mai puțin , sa aibă “prietenii” cu acest gen de indivizi, fie ei și colegi sau superiori de -ai dansului. În rest , frustrările unora se datorează poate și faptului ca neîntrand în anturajul lor, Dl.Burta sta deoparte și își vede de treaba. Ca provine din Bihor sau Sălaj, nu știu ce relevanta are, dar bine e ca nu e moldovean ,sau oltean ca alții, care își aroga merite și înălțimi invers proportionale cu caracterul lor, vocabularul limitat și competentele profesionale dobândite datorita studiilor pe care le au la baza,făcute pe la liceele ” de marca” din tara asta. Dar, poate ca pe Burta îl simtiti incomod și poate ca aveți și motive , unii dintre voi, atâta timp cât nu e un lingău și un pupincurist cum sunt multi alții astăzi, care , după cum se poate vedea, cred ca au avut mai mult de câștigat decât Burta , deși rămân la părerea ca, nu sunt decat niște oameni fără valoare , niște oameni temporari,de conjunctura și slaba factura, atât în rândul celor din politie cat și în societatea civila.

   --9 voturi
   +1
   -1
   • Deservicii face in primul rând instituției care-l plătește sa parcheze ca un nesimțit, ani la rând, pe ambele locuri destinate celor cu handicap, in fata IPJ ARAD! In Arad nu exista bizon mai mare decât el. Si daca tot te mănâncă undeva sa aperi virulent acest “veritabil” polițist, ia sa ne spui si noua cate ceva despre firma de transport pe care o patronează in fapt (nu in acte, evident). Sa ne spui cate ceva despre defrișările masive care s-au petrecut chiar sub tutela sa, cat a fost șef la Politia Sebis, fapte pe care de asemenea le-a tolerat (ca sa nu spun ca le-a dirijat). Poate ne spui cate ceva despre cum a fost numit șef la Ordine Publica pe municipiu, ce l-a “calificat” pentru acel post. Speculații?? Sc VAB INTER SPED SRL! Elegant si parfumat? Unde ii este uniforma? Ca vine îmbrăcat la serviciu ca la piața. Incomod, Burta??? Serios?? Sa ne spună cate cutii de Xanax a luat cand a pierdut Ponta alegerile prezidențiale. Poate nu Știați, acest “elegant si parfumat” s-a vrut șef la rutieră in locul lui Goilean. Si ajungea, daca nu pierdea Ponta. Deci, cum sta treaba cu neica asta? Ii prevăd un viitor strălucit dar nu in poliție. Colegii lui știu de ce.

    +11 voturi
    +1
    -1
    • Îți dai seama?! S-a trezit țăranul din el sa posteze sub anonimat, in numele lui. Dea dreptul caraghios si penibil. Aroganta lui atinge cote maxime. Incompetent este numele lui mic. Degeaba, daca nu i-a tăiat nimeni tupeul atâția ani la rând. Chestia cu parcarea pe handicapat e un fleac pe langa șmenurile in care e băgat colonelul asta care face poliția de ras. Cine sa-i facă ceva? Pentru ce, pentru o parcare neregulamentara? In opinia lor de inculti si necitiți, este normal sa te comporți ca la stana de oi, daca ai Mercedes!

     +4 voturi
     +1
     -1
   • D-le Sebisan, sau sa va spun mai bine d-le Burta… Vorbiti in comentariul dumneavoastra despre persoana care ati vrea sa fiti -probabil- si nu de cea care este de fapt d-ul pe care va prefaceti ca-l cunoasteti asa bine. Retineti insa un lucru : NU HAINA-L FACE PE OM, OM ! Poti sa fii si parfumat si elegant in acelasi timp si sa dai si binete femeii de serviciu (chiar de zece ori intr-o zi), caci asta nu inseamna ca esti cinstit ori respectuos… Poti fi asa atunci cand le ceri celor pe care pretinzi ca-i conduci (ca sef de birou, mai mult absent decat prezent) sa ia masuri impotriva celor care -de exemplu- parcheaza neregulamentar, iar dumneata de luni bune iti lasi masina pe locul destinat persoanelor cu dizabilitati, chiar in fata institutiei unde lucrezi?! (cenzurat)?! Poti fi un exemplu de moralitate in astfel de situatii ? Hai sa nu ne mai mintim si sa fim oameni seriosi…Asa ar fi normal, mai ales ca desi articolul are zeci de distribuiri, nu exista nici macar o apreciere pozitiva la adresa comentariului dumneavoastra.

    +6 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.