Prin județ, pe roți – episodul 2. Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția”. Cetatea Șiriei

  de - | 27 martie 2017, 5:10 PM | Contributors

  0

  #PrinJudetPe2Roti-Episodul 2 – Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția”. Cetatea Șiriei.

  Al doilea episod din campania #PrinJudetPe2Roti derulată de Asociația „Bicicliștii Amatori” a avut loc sâmbătă, 25 martie, având ca destinație localitatea Șiria, care oferă spre vizitare obiective turistice interesante și un peisaj care iți taie respirația. La propriu.

  S-a vizitat atât castelul Bohuș, construit la începutul sec.XIX în stil neoclasic, cât și ruinele Cetății Șiriei, o cetate care datează din sec. al XIII-lea.

  În clădirea în care se află la ora actual Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția, au fost duse tratative între generalul Görgey, comandantul suprem al armatei revoluționare maghiare din 1848-1849 și generalul Frolov, imputernicitul țarist în preajma capitulării necondiționate din 1849.

  Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția a fost inaugurat în anul 1960 și dedicat marelui scriitor român Ioan Slavici, iar ulterior și compozitorului Emil Monția.

  Muzeograful Laura Mateș a prezentat bicicliștilor atât fotografii de familie, diplome, premii, decorații etc, din viața scriitorului Ioan Slavici, cât și mobilierul camerei de lucru, pianul Bösendorfer și vioara compozitorului Emil Monția.

  Printre exponatele ce au putut fi admirate în cadrul expoziției, s-au numărat și armele, care au fost și principalele atracții a bicicliștiilor.

  Cei din Asociația „Bicliștii Amatori” își propun în acest an să viziteze cât mai multe obiective turistice în întreg județul Arad, îmbinând astfel sportul pe două roți cu puțină istorie în județul nostru.

  Mai multe informații despre turele de socializare, puteți afla de pe grupul de facebook – Bicicliștii Amatori.

  Foto: Otto Zsori si Flavius Andor

  text: Cristina Gheorghe

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad