Potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Arad privind infrastructura școlară pe perioada 2017-2018, din totalul de 622 unități de învățământ de stat, s-a constatat că 157 nu au autorizație sanitară de funcționare și 57 nu au autorizație ISU de incendiu.

Printre unitățile de învățământ care nu au încă o autorizație de incendiu, din municipiul Arad se numără Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Csiky Gergely, Școala Posticeală Arad, Grădinița cu Program Săptămânal nr.2, Grădinița cu Program Normal nr. 11 și Grădinița cu Program Prelungit „Kincskereso”.

Unitățile de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare, din municipiul Arad, sunt următoarele: Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, Școala Gimnazială Ilarion Felea, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Grădinița cu Program Normal nr.11, Grădinița cu Program Normal nr. 7 și Grădinița cu Program Prelungit nr.8.

Inspectorul școlar general, Claudius Mladin, a afirmat că în planul managerial al ISJ Arad este o prioritate majoră obținerea acestor autorizații de funcționare.

Pe lângă aceste aspecte, în raportul ISJ se menționează și numărul unităților de învățământ care au asigurată pază. Situația e următoarea: 108 unități școlare au asigurată pază umană, 315 sunt dotate cu sistem de supraveghere video. Pe de altă parte, 237 de unități de învățământ nu au niciun fel de pază.

Mai jos vă reproducem în întregime tabelele cu toate unitățile de învățământ, atât din municipiu cât și din județ, cărora le lipsesc fie autorizațiile sanitare, fie cele ISU, fie amândouă.

tabel isj 1 tabel isj 2 tabel isj 3 tabel isj 4

Raluca Medeleanu, 10 noiembrie 2017, 11:04 AM