Știri Arad. Încă din începutul acestui articol vă mărturisim că am văzut multe în activitatea noastră de jurnaliști, dar ceea ce urmează să vă relatăm reprezintă o premieră de premieră! E mama știrilor… am putea spune! Și s-a întâmplat în județul Arad.

Și cu riscul de a vă dezvălui prea repede „informația”, ia citiți bancul acesta exclusiv românesc și, începând de azi, patentat în Arad: „Pe stradă, un bărbat rupt de beat abia vede un polițist care se afla în patrulare și, oprit de agent, la câțiva metri de acesta, întrebă sec: Domnilor polițiști, mă lăsați să trec printre dumneavoastră? La care polițistul îi răspunde: Da, dar cu rândul!”.

Și acum știrea știrilor: În seara zilei de 6 august 2017, un echipaj de la Secția Poliției Rurale nr. 6 – Beliu, în timp ce efectua patrularea prin localitatea Botfei, a oprit un autovehicol pentru, cică, un control de rutină. Știți cum se face… alcool, centură, ceva țigări… Pentru că agenților (cum spuneam…) li s-a părut că șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice, aceștia au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0.90 mg/l alcool în aerul expirat.

Conform procedurilor, polițiștii l-au invitat pe conducătorul auto pentru a se deplasa, toți, la Spitalul Orășenesc Ineu, pentru a-i fi recoltate probe de sânge. În timpul deplasării, cetățeanul surprins băut la volanul unui autovehicol a observat că unul dintre polițiști se află la rândul său sub influența băuturilor alcoolice și a sunat la numărul unic de urgență 112, unde a explicat cele sesizate.

În urma sesizării făcute de cetățean, polițistul a fost testat la rândul său cu un aparat etilotest și, surpriză!, rezultatul a fost de 1,25 mg/l alcool în aerul expirat.

În concluzie, polițistul Ionel Scrob, care este ajutor al șefului de post din localitatea Cărand, unitate ce aparține de Secția Poliției Rurale nr. 6 – Beliu, era mai beat decât șoferul pe care îl oprise.

În urma incidentului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus cercetarea polițistului de către, opinăm noi, niște colegi de-ai lui… treji!


Citește și: EXCLUSIV – Un polițist de la „Cadre” din IPJ Arad, pleaznă de beat, a „intrat” cu mașina într-un camion. Este internat la Jebel


***Fotografie ilustrativă

Alin Olteanu, Andrei Fuliaș, 17 august 2017, 2:35 PM