Știri Arad. Fiecare pădure are uscăturile ei. Este și cazul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, instituție a cărei angajați s-au dovedit de multe ori ca fiind adevărate exemple în societate, dar nu și de această dată, când agentul Florin Lungu s-a urcat la volan cu o alcoolemie demnă de a doborî recorduri.

Astfel, în data de 22.07.2017, în jurul orei 11:00, aflat în timpul liber, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Zorilor (cartierul Alfa din Arad), acesta pierde controlul asupra direcției de mers, intră pe contrasens, după care se izbește de un autocamion parcat regulamentar.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj al Poliției Rutiere, care a constatat faptele și, dându-și seama de starea de ebrietate a șoferului, îl testează cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 1,93 mg/l în aerul expirat. Conform prevederilor legale, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde i-au fost recultate două probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Între timp, bărbatului i s-a întocmit dosar penal, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Cu toate acestea, surse neoficiale au confirmat pentru Special Arad că rezultatele celor două probe de sânge au fost de 3,20 mg/l și 2.80 mg/l alcool pur.

Florin Lungu este polițist în cadrul IPJ Arad, iar la ora actuală este internat în Spitalul de Psihiatrie Jebel (județul Timiș), acesta fiind cunoscut cu probleme psihice.

Polițistul era angajat la „Cadre” în IPJ Arad. Iar acum, în final, ne întrebam dacă internarea la Jebel este sau nu motivată. Sau dacă nu cumva aceasta era metoda prin care polițistul urma să fie absolvit de vina de-a conduce mort de beat pe un drum public. Nu știm raspunsul cu exactitate (îl bănuim doar…), dar ne întrebăm, pentru ultima oară în acest articol: de ce IPJ a tăcut atât de mult de la producerea acccidentului ți până azi, când am întrebat noi. Doar pentru a-și apara un coleg… sau din alte motive?

Alin Olteanu, Andrei Fuliaș, 16 august 2017, 1:11 PM