Conferința „Ziua Diasporei – Aradul e acasă” în sala Ferdinand

  de Special Arad | 27 august 2017, 11:53 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Sâmbătă, 26 august 2017, Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, a organizat în sala Regele Ferdinand conferinţa cu tema „Ziua Diasporei – Aradul e acasă”. La eveniment au participat reprezentați ai administrației locale, antreprenori,  personalități academice și culturale. Întâlnirea s-a dovedit a fi un bun prilej de dezbatere pe marginea temei diasporei privind condiţiile în care arădenii ar fi determinaţi să revină definitiv acasă.

  Reprezentanta echipei RePatriot,  Hilde Brandl, o repatriată la rândul ei, a afirmat că cel mai puternic argument pe care îl putem da diasporei este acela că România oferă multe posibilităţi de dezvoltare a unei afaceri. E nevoie doar de perseverenţă, curaj, încredere.

  Diaspora vrea să se întoarcă, dar de la dorinţă la fapte este o distanţă foarte mare şi misiunea noastră este de a reduce această distanţă, de a le arăta românilor plecaţi în străinătate care sunt oportunităţile pe care le oferă România. Iar oportunităţi sunt. Suntem o ţară în creştere, suntem o ţară care se dezvoltă. Noi, la Repatriot, putem oferi gratis consultantţă, informare şi îndrumare”, Hilde Brandl, managing partener.

  Cristian Chiţu, antreprenor, s-a încăpăţânat să rămână în România, iar azi este dispus să-i consilieze pe toţi cei care îşi doresc s-o ia de la 0, în ţară. „Eu nu am plecat din ţară, tocmai pentru că m-am ambiţionat să rămân aici. Am intrat în antreprenoriat acum 10 ani. Nu a fost uşor. Azi, pot spune că lucrurile s-au  îmbunătăţit. M-am alăturat echipei Repatriot din dorinţa de a ajuta românii plecaţi în străinătate să se întoarcă, oferindu-le exemplul personal”.

  Cu toate că în cazul redactorului şi fotoreporterului Vasile Sărăndan, repatrierea nu a fost tocmai alegerea sa, azi acesta recunoaşte că aici „sunt nişte oportunităţi mai mari decât în străinătate. După ce mi-am redobândit cetăţenia română am fost la ziarul Adevărul, actualmente Jurnalul Arădean, unde tocmai se dezvolta sectorul de presă online, iar asta a fost oportunitatea mea. În Germania mi-ar fi fost mult mai greu”.

  Ziua Diasporei a fost organizată anul trecut în 5 oraşe din ţară, iar anul ea a cuprins peste 20 de localităţi.

  Scopul acestor întâlniri este de a se găsi mijloacele necesare care să-i apropie pe  românii din afara granițelor de comuniţătile în care s-au născut. Prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, ei pot aduce plus valoare comunității natale.

  Reţeta e simplă: ca să reuşeşti trebuie să încerci!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.