miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne: UTA – FC U Craiova 3-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 7 mai 2024, 3:56 PM | Sport

  0

  Este o plăcere să revenim cu rubrica „Notele Bătrânei Doamne”, cu evaluarea jucătorilor echipei UTA după un meci în care gruparea arădeană a făcut spectacol în partida cu FC U Craiova și și-a adjudecat cele trei puncte dar și locul 7 în ediția de campionat 2023-2024.

  UTA a pornit foarte greu ediția actuală de campionat și mulți am fost cei care eram pesimiști până într-acolo încât nu vedeam șanse de salvare de la retrogradare după ce anul trecut cu un lot teoretic mai valoros s-a ajuns la barajul pentru supraviețuirea în primul eșalon.

  Anul acesta nu a mai fost cazul. Dimpotrivă… UTA a fost la un singur joc de play-off și a dominat categoric competiția în play-out acolo unde în opt meciuri a obținut cinci victorii și două remize. Așa cum am scris și ieri, s-au făcut speculații asupra jocului cu FC U Craiova, la fel cum s-au făcut și la Iași. În ambele meciuri UTA și-a respectat blazonul, iar acum cu toții așteptăm să continue și la partida cu Dinamo să facă același lucru.

  UTA a fost superioară aseară la toate capitolele. Iacob și-a făcut pe deplin datoria în poartă, linia defensivă a funcționat la parametri buni și foarte buni, Stolnik și Conte având un joc foarte solid, la mijloc UTA a fost stăpână, iar în atac Luckassen, alături de Imoh sau Omondi, cu sprijin de la Rareș Pop sau Micovschi, au creat multă panică prin careul lui Gurău.

  A fost un joc câștigat în primul rând cu atitudinea, exact ceea ce a lipsit Bătrânei Doamne atâția ani de când a promovat. Mereu am auzit povești că echipa nu a fost motivată la diferite jocuri, iar aseară chiar asta a făcut diferența iar aici este meritul lui Mircea Rednic.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – A avut câteva intervenții foarte bune, poate cea mai dificilă fiind cea la șutul lui Baeten la care a respins mingea în bară. A dat siguranță echipei și chiar a avut câteva ieșiri foarte bune pe centrările adversarilor.

  Tiberiu Căpușă – 6,5 – S-a achitat destul de bine de sarcinile defensive și chiar a avut o bună ocazie la poarta lui Gurău dar a ratat execuția.

  Marko Stolnik – 8 – Meci foarte bun făcut de croat care și-a câștigat toate duelurile directe cu adversarii și a arătat și un bun plasament.

  Ibrahima Conte – 8 – Joc aproape perfect al fundașului Bătrânei Doamne care a avut câteva intervenții excelente, cea mai dificilă fiind cea de la mingea respinsă în față de Iacob, iar Conte l-a blocat în 6 metri pe Blănuță.

  Răzvan Trif – 7 – Joc solid al fundașului titularizat ieri de Rednic, care pe lângă că și-a văzut foarte bine de fișa postului din punct de vedere defensiv a venit și cu o pasă de gol pentru Rareș Pop.

  Diogo Rodrigues – 6 – Intrat în locul lui Trif, Diogo nu a prea apucat să se încălzească și dacă era mai decis putea chiar să marcheze sau să scoată mai mult la faza din finalul partidei în care a scăpat pe contraatac.

  Cristian Mihai – 7 – Joc sigur al juniorului arădean care în ciuda vârstei fragede a dominat zona mediană în fața unor jucători mult mai experimentați cum ar fi Vlad Achim sau chiar Bauza.

  Cătălin Vulturar – 6,5 – Din punct de vedere tactic a jucat foarte bine dar parcă cu toții așteptăm de la el și un pic de strălucire, un pic de condiment în jocul său.

  Joao Pedro – 7 – Revenit după accidentare, Pedro și-a înscris repede numele pe lista marcatorilor, FC U Craiova fiind victima lui preferată, fiind la al doilea meci în care înscrie contra ei.

  Rareș Pop – 8 – A fost aplaudat de întregul stadion la înlocuirea sa din minutul 58. Evoluțiile sale din ultimele etape ne fac să-l regretăm și mai mult pe poate cel mai iubit fotbalist pe care l-a dat Aradul de la Dennis Man încoace. Golul a fost o încununare a tot ceea ce ne-a arătat de la debutul în Liga I tot în fața celor de la FC U Craiova.

  Claudiu Micovschi – 7 – Rezervă la meciul de ieri, „Mico” a intrat și a contribuit decisiv la golul de 3-0 cu acel șut respins de Gurău până la Pedro. A și ratat o ocazie imensă în finalul partidei. La sfârșit, cei prezenți pe stadion i-au scandat numele la probabil ultimul său meci „acasă” pe arena Francisc Neuman.

  Imoh Ezekiel – 6,5 – A început bine, cu o centrare perfectă la golul lui Luckassen, după care a dispărut mult din joc, iar atunci când apărea trata cu superficialitate unele faze.

  Eric Omondi – 7 – A muncit mult deși nu și-a adus contribuția la niciuna dintre reușitele Bătrânei Doamne. De la el a plecat faza de la golul de 2-0. A ratat o mare ocazie la care putea face 3-0, dar Gurău a respins în corner.

  Kevin Luckassen – 8 – Evoluții excelente ale batavului în ultimele trei etape în care a marcat de fiecare dată. Pe lângă reușita de 1-0, Luckassen a și reușit un joc foarte solid. Și-a dominat adversarii și a creat multe spații pentru coechipieri.

  Antrenor Mircea Rednic – 8,5 – Am putea spune că este victoria sa pentru modul cum a pregătit jocul, pentru alegerea titularilor, pentru schimbări, Pedro intrând cu gol, dar mai ales pentru cum și-a ținut echipa în priză la un meci în care putea să-i lipsească motivația. Nu putem decât să sperăm că așa va fi și la meciul cu Dinamo.

  clasament 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.