Caz incredibil semnalat de un ginecolog! O fată de 16 ani, devenită mamă, are 10 avorturi la activ

  de - | 12 octombrie 2017, 9:43 AM | Naţional

  0

  Educația și răspândirea informației în rândul copiilor și adolescenților din zona Banatului Montan ar ajuta la scăderea riscului ca fetele să devină mame de la cea mai fragedă vârstă.

  Ginecologul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Eugen Munteanu, România are cel mai mare procent de mame cu vârstă între 10 și 17 ani din Uniunea Europeană. Rata mamelor adolescente este mai mare chiar şi faţă de țări precum Burundi sau Botswana.

  „În Uniunea Europeană, România înregistrează cel mai mare număr de nașteri cu mame între 10 şi 17 ani. Eu am avut cazuri de mame foarte tinere și, mai alarmant, fete care vin să facă un avort, sau chiar mai multe, și ele nu au împlinit 15-16 ani. Este strigător la cer să nu poți să oferi o consiliere fetelor din mediul defavorizat sau de la sat, sunt fete care nu au copilărie, care ar trebui să se joace cu păpușile. Chiar zilele trecute am asistat la o naștere la o fată de 16 ani, care-și începuse viața sexuală la 10 ani și care avea deja la activ 10 avorturi… Vă dați seama cât e de gravă situația?”, spune medicul ginecolog Eugen Munteanu.

  Acesta a menționat că alături de Organizația Salvați Copii, care dezvoltă un program de oferire de servicii educaţionale şi de asistenţă socială şi psihologică copiilor din mediile defavorizate, ar trebui ca tot mai multe instituții să se implice în educația sexuală a elevilor. Dr. Eugen Munteanu a salutat începerea proiectului implementat de Primăria Caransebeș „O șansă pentru comunitățile marginalizate ale municipiului Caransebeș”, prin care copiii din mediile defavorizate din Caransebeș vor avea acces la îngrijire și educație.

  Situația îngrijorătoare a determinat Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale și culturale să atragă atenția Guvernului României că a devenit urgentă adoptarea unei strategii naționale pentru a asigura accesul la educație sexuală și consiliere privind sănătatea reproductivă pentru tinerele și adolescentele din țară.

  sursa: expressdebanat

  ursa foto: mama-copilul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad