joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ca să scape de acuzația de malpraxis, un ginecolog se târguiește cu părinții bebelușului: „Dacă moare acum, eu mă ocup de tot.”

  de - | 14 iulie 2017, 11:42 PM | Naţional

  0

  Înregistrări revoltătoare într-un spital din Hunedoara! Un medic ginecolog negociază cu doi părinţi soarta copilului lor. Doctorul le cere tinerilor să-şi retragă acuzaţiile de malpraxis şi le oferă în schimb bani pentru înmormântarea bebeluşului sau pentru tratamentul lui într-un centru special destinat persoanelor cu handicap. Şi asta după ce chiar el recunoşte că şi-a lăsat pacienta să nască cu o moaşă, deşi trebuia să îi facă cezariană. Copleşiţi de durere şi de revoltă părinţii au predat înregistrările poliţiştilor.

  „Dacă moare acum, eu mă ocup de tot.

  Dumitale?

  Da, eu, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De pomană, de tot ce aveţi…Dumneavoastră nu câştigaţi nimic dacă îmi faceţi mie rău.”

  Este târgul cinic pe care un medic de la spitalul din Hunedoara l-ar fi propus unor părinţi al căror copil se zbate pe un pat de spital de când s-a născut.

  Remus Nedelca, tată: „Care părinte ar fi stat liniștit să i se spună în față: eu la copilul tău îi dau sicriu, îi dau mașină mortuară să ți-l aducă de la Timișoara, îţi plătesc preot pentru slujbe”.

  Soţii Nedelca se chinuie să înţeleagă cum au ajuns în situaţia de a vorbi despre înmormântarea bebeluşului lor.

  Pe 19 iunie atunci când Corina Nedelca s-a internat în spital pentru a naşte, cei doi tineri îşi făceau planuri cât pentru o viaţă pentru viitorul copil. Femeia spune însă că doar câteva ore de nepăsare au fost fatale. A născut după 12 ore de travaliu, fără medic doar cu o moaşă. Şi asta deşi, recunoşte chiar doctorul ginecolog în înregistrări, că starea tinerei ar fi impus operaţia cezariană.

  Medic: „Aparent, da, nu i-am făcut cezariană și asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile și să nu fiu eu vinovat, să fie infecția cu care doamna a venit.”

  În primele ore de când a venit pe lume, copilul a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Cum problemele lui sunt grave, medicul s-ar fi oferit pe înregistrări să-i plătească îngrijirile într-un centru pentru persoane cu handicap: „Vă decontez tot ce aveți acuma cu Timișoara și contactul cu organizația care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăiește este acolo”.

  Corina Nedelca, mamă: „(Rep.: Medicii ce spun?) Că e grav și sunt foarte rezervați. Atât îmi doresc. Să nu mai profeseze. Să nu mai nenorocească altă familie”.

  Conducerea spitalului a început o anchetă pentru a afla dacă doctorul este vinovat.

  Bende Barna, director medical al Spitalului Municipal Hunedoara: „Nașterea a decurs normal, cu un scor Apgar 8, după naștere copilul s-a decompensat. Din punct de vedere etic? Eu știu? Normal că au dreptate părinții în ceea ce spun”.

  Medicul ginecolog care era de gardă în noaptea respectivă nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere. El a intrat în concediu medical pentru că suferă de o boală incurabilă.

  Înregistrările audio sunt probă în dosarul deschis de poliţişti.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.