Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la CJA și la Primărie

  de Special Arad | 12 octombrie 2017, 2:13 PM | Administraţie

  0

  Astăzi, 12 octombrie, președintele CCIA, arh. Gheorghe Seculici a participat la o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Belarus, domnul Andrei Grinkevich. Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Arad și a fost solicitată de Excelența Sa din dorința de a dezvolta contacte directe cu autoritățile locale.

  „În luna mai a acestui an am avut primă întrevedere cu dl. ambasador, la sediul CCIA Arad, în contextul recentei sale acreditări. Atunci am stabilit coordonatele dezvoltării unor relații bilaterale între Rep. Belarus și județul Arad. Iar astăzi, acele discuții au prins contur, în cadrul unei întâlniri mai largi, la care am participat împreună cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, declară președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad dorește ca pe viitor să atragă companii din Belarus la târgurile și expozițiile pe care le organizează. Discuțiile s-au axat pe identificarea și contactarea unor companii producătoare de tractoare agricole, cunoscându-se faptul că Rep. Belarus este un producător renumit de tractoare agricole și forestiere.

  22491505_1549196491785310_6812586490049429320_n

  Și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, l-a primit azi în vizită pe ambasadorul Andrei M. Grinkevich. Este pentru a doua oară când Excelenţa Sa vizitează Aradul şi are întrevederi cu autorităţile locale.

  Întâlnirea a fost favorabilă în vederea intensificării relațiilor de colaborare ale Belarusului cu România pe trei paliere: economic, cultural şi educaţional. Excelența sa a remarcat atât oportunitățile pe care Aradul le oferă investitorilor străini, cât şi deschiderea municipalității arădene pentru parteneriate cu orașe din Belarus.

  În acest context primarul municipiului Arad a afirmat: „Ne gândim serios la o înfrăţire a Aradului cu unul dintre oraşele din Belarus care a stabilit deja parteneriate cu universităţile arădene.  De asemenea, ne dorim o  extindere a colaborării la nivel cultural, dar mai ales la nivel economic”.

  La finalul întâlnirii, edilul a lansat invitaţia ca o delegaţie din partea Belarus să participe la evenimentele organizate la Arad cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad