miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tehnodomus va reabilita și moderniza fostul Spital Municipal. Contractul se ridică la 6,8 milioane euro

  Tehnodomus a câștigat licitația pentru reabilitarea și modernizarea pavilionului central al fostului Spital Municipal, care acum găzduiește secții ale Spitalului Județean Arad. Investiția se ridică la cca. 6,8 milioane de euro (33,8 mil. lei), din care o parte este asigurată din fonduri europene.

  Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat astăzi de reprezentanții firmei Tehnodomus și Consiliului Județean Arad, în prezența unei delegații de doctori din partea spitalului.

  Licitația demarată de CJ a fost lansată în 31 ianuarie a acestui an, după ce instituția a câștigat anul trecut finanțare nerambursabilă de 3 milioane euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  Din cele 4 oferte depuse, două au fost descalificate, iar una a fost retrasă ulterior, rezultând oferta câștigătoare cea a firmei arădene Tehnodomus.

  spitalul municipal

  După cum a explicat președintele CJ Iustin Cionca, lucrările vizează reabilitarea fațadei, înlocuirea instalațiilor de încălzire, climatizare și ventilație mecanică, a sistemului de iluminat, a sistemelor tehnice, interioarele vor fi recompartimentate pentru circuite optime, vor fi amplasate lifturi, iar în curte stații de încărcare pentru autoturisme electrice, toate intervențiile fiind cerințe ale Uniunii Europene, condiții pentru care a fost acordată finanțarea nerambursabilă. De asemenea, anumite modernizări interioare vor fi realizate și din dorința Consiliului Județean, care va cofinanța o mare parte din proiect, acesta fiind și motivul pentru care a fost împărțit pe două etape.

  Miercuri, 8 mai, a fost semnat contractul cu Tehnodomus pentru realizarea primei părți, cea care este acoperită din fondurile europene.

  „Din diferența de la 12 milioane lei la 33,8 milioane lei vom pune la punct și infrastructura care e una deficitară”, a explicat Iustin Cionca.

  Fostul Spital Municipal, de 2 ani în subordinea SCJU

  medici scju semnare contract

  Medicii prezenți la semnarea contractului au ținut să-și exprime recunoștința pentru investiția care urmează să fie făcută la corpul 6 și 7 (pavilionul central) de la fostul spital Municipal. Amintim că din 2022, imobilul a fost trecut din proprietatea Primăriei Arad în cea a Consiliului Județean, iar acum găzduiește secții importante din subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad.

  Citește și: Fostul Spital Municipal trece în proprietatea Consiliului Județean: „Un spital este o responsabilitate, nu o povară” · Special Arad

  „Vorbim despre un proiect mult așteptat și deosebit de important, pentru că vom avea în următorii doi, trei ani, până când vom finaliza toate lucrările și cea de-a doua parte, un nou corp de spital care va funcționa după respectarea Ordinului 914 privind condițiile și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea autorizării. Din acest motiv, este deosebit de important să funcționăm într-o clădire generoasă, cu spații largi, pe care prin intermediul acestui proiect o să o putem reabilita și o să-i îmbunătățim condițiile hoteliere și cele prin care se va desfășura actul medical. Vă mulțumim pentru implicare, pentru că ne înțelegeți și ne susțineți ori de câte ori venim înspre dumneavoastră”, s-a adresat reprezentanților CJ Florina Ionescu, manager al SCJU Arad.

  „Este un pas important pentru SCJU Arad. În clădirea fostului municipal, pentru că acum este parte a spitalului nostru, avem niște secții deosebit de importante acolo, printre care menționez secția de chirurgie 2 cu o activitate extrem de importantă și o multitudine de pacienți cu diferite patologii care sunt tratate și operate acolo, avem secție unică de medicina muncii, secție unică de centru de dializă, medicină internă 2, ramuri medicale extrem de importante care din punctul nostru de vedere sunt extrem de utile în activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și bineînțeles că toți pacienții care beneficiază de serviciile medicale din acea clădire să beneficieze de un confort sporit atât din punct de vedere al actului medical, cât și din punct de vedere al condițiilor hoteliere”, a spus dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

  Au mai luat cuvântul pentru a aduce mulțumiri pentru realizarea proiectului de modernizare și doctorii Mircea Țăndrău (Compartimentul Nefrologie) și Horațiu Papiu (Chirurgie II).

  A treia modernizare de spital, în mâinile Tehnodomus

  semnare contract tehnodomus reabilitare spital municipal 2 semnare contract tehnodomus reabilitare spital municipal 1

  Gheorghe Maxinan de la Tehnodomus a semnat contractul cu președintele Iustin Cionca și a mulțumit pentru încrederea acordată, amintind pe această cale că firma pe care o reprezintă a mai realizat două contracte pentru realizarea unor spitale noi pentru Consiliul Județean, cel de la TBC din municipiu și cel de psihiatrie de la Căpâlnaș:

  „S-au finalizat, se utilizează, sper că și acest contract să fie dus la bun sfârșit și să fie mulțumit atât Consiliul Județean cât și beneficiarul, Spitalul Județean Arad”, a spus Gheorghe Maxinan.

  Tehnodomus are la dispoziție un an și două luni pentru a finaliza lucrările.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa „reabilitezi” o cladire inaugurata in 1836 , adica de aproape 150 de ani, inseamna VIZIUNE !!! Sa afirmi ca reabilitare inseamna statii de incarcare electrice pentru ( ambulantele electrice care nu exista???) , ca schimbi niste instalatii electrice , ventilatie si de incalzire intr-o epava de constructie pe 7 milioane de euro este tupeu. Dar cand afli ca de fapt este cu cofinantare de la CJ si contractul e TEHNODOMUS se lamureste totul.
   – 1) se va termina cu 2-3 ani intarziere
   – 2) va fi o catastrofa la calitate
   – 3) se va suplimenta bugetul de la CJA cu ceva mizilic de milioane ca viata e grea si preturile cresc, TEHNODOMUS a terminat banii si comisioanele trebuie platite in avans ( ca pe Marului)
   – 4) s-a dat deja comisionul de 20 % la Faraon
   – 5) isi face si Cionca cu TEHNODOMUS o vila de vacanta prin Spania sau Grecia, ca acum asta e moda, si cand cumperi camioane de materiale de constructie pentru spital vre0 4-5 se ratacesc usor.
   La sfarsit avem victoria!!! In loc de un spital nou cu conditii la zi , un muzeu „reabilitat”.
   Pupat toti Piata Independenti!! Bravos natiune! Halal popor!

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.