joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Toate secțiile Spitalului Județean Arad ar urma să fie dotate cu platforme lift

  Lipsa lifturilor în mai multe secții care aparțin Spitalului Județean Arad este o problemă cu care se confruntă atât pacienții cât și personalul medical de ani de zile. Conducerea SCJU a prevăzut astfel ca anul acesta să pregătească achiziția unor platforme lift care să fie amplasate pe trepte.

  Mai multe secții ale SCJU funcționează în clădiri istorice, vechi de peste 100 ani, care nu au fost dotate la vremurile acelea cu lifturi. Acest lucru este un real impediment pentru transportarea pacienților, unele scării fiind chiar abrupte și înguste, făcând transportarea tărgilor un real chin pentru personal.

  Cum imobilele istorice ale spitalului ORL și Municipal, de exemplu, erau în subordinea Primăriei, consilierii au votat în 2021 un proiect prin care urma să se achiziționeze lifturi exterioare, însă nicio firmă nu a fost interesată să depună oferte. După ce imobilele în cauză au fost preluate de Consiliul Județean, în 2022, fiind transformate în secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, CJ a reluat procedurile pentru a începe o nouă licitație, însă și acele demersuri s-au dovedit în final fără succes.

  Lift la fostul Municipal

  Anul trecut însă, Consiliul Județean a câștigat un proiect pe fonduri europene prin care va renova și moderniza pavilionul central al fostului Spital Municipal, iar după cum ne-a explicat managerul SCJU lucrările ar include și introducerea unui lift.

  Contractul pentru proiectarea tehnică și execuția lucrărilor a fost semnat miercuri, 8 mai, iar firma câștigătoare – Tehnodomus – va avea la dispoziție un termen de un an și două luni să realizeze reabilitarea și modernizarea corpurilor 6 și 7 din cadrul fostului Municipal.

  Detalii aici: Tehnodomus va reabilita și moderniza fostul Spital Municipal. Contractul se ridică la 6,8 milioane euro · Special Arad

  Platforme pe scări, la toate secțiile

  Până atunci însă, în paralel, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va dota toate secțiile care la ora actuală duc lipsă cu platforme de lift, pe scări, precum platforma din imaginea care însoțește articolul (fotografie cu rol ilustrativ, realizată în holul Primăriei Arad).

  „Avem prevăzut în planul de investiții pentru anul 2024 achiziția unor platforme liftante pentru scări în toate corpurile de clădiri unde nu avem lifturi”, a declarat pentru Special Arad Florina Ionescu – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

   

  • Citește și: 

  La spitale și policlinici, lifturi și rampe de negăsit. Până atunci, fiecare bolnav cum poate… · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.