Update 104500 de oameni au protestat pe centrul Aradului! Coloana a făcut ultimul marș pe traseul Podgoria-Primărie-Teatru (FOTO – VIDEO)

  de Special Arad | 2 februarie 2017, 7:14 PM | Reportaj | Știri Arad

  4

  Știri Arad. Arădenilor li s-a umplut paharul. Ieri au ieșit în stradă aproximativ 4000 de oameni ca să protesteze împotriva Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului penal, adoptată în seara zilei de 31 ianuarie 2017 fără ca proiectul să fie pe ordinea de zi. Vor continua protestele și astăzi? Reporterii Special Arad sunt în fața Primăriei și ne relatează în timp real ce se petrece acolo. 

  Că arădenii protestează în continuare e o certitudine, în momentul de față fiind aproximativ 300 pe platoul din fața Primăriei, mulți dintre ei ținând în mâini pancarte cu mesaje precum „No, amu-i amu”, „Asta e trădare, nu e guvernare” sau „Hoții! Jos Guvernul!”. Vezi galeria foto.

  Rămâne de văzut dacă astăzi vor fi mai puțini decât ieri (la nivel de țară, Aradul a fost codaș în ceea ce privește numărul protestatarilor) sau, poate, vor fi chiar mai mulți.

  UPDATE (ora 19.20) – În aceste momente traficul s-a blocat în fața Primăriei deoarece protestatarii se îndreaptă pe partea cealaltă a bulevardului, în fața sediului PSD Arad. Se pare că oamenii au fost „redirecționați”, din nou, ca și ieri seară, de către un grup format din membrii PNL Arad, 20 – 30 la număr, și aceștia dau tonul scandărilor.

  Protestul este supravegheat de forțele de ordine.

  UPDATE 2 (ora 19.36) – În București și în marile orașe lumea a ieșit din nou. Iată cifrele:

  București – 15.000

  Timișoara – 7.000

  Oradea – 1.000

  Sunt proteste la Blaj, la Vaslui, la Alba-Iulia, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Caracal, Hunedoara, Mediaş, Bacău.

  UPDATE 3 (ora 19.40) – Numărul manifestanților a crescut la aproximativ 1500. În acest moment, protestatarii au format o coloană și se îndreaptă spre Podgoria, urmând ca ulterior să revină în fața Primăriei Arad (sau PSD). Se strigă: „Dacă vă pasă/Ieșiți din casă!”

  UPDATE 4 (ora 20.01) – În București, în Piața Victoriei s-au strâns 30.000 de oameni, în  Timişoara – 15.000 de oameni, Cluj -Napoca – 10.000, Sibiu – 12.000, Iaşi – 4.000, Braşov – 2.500, Bacău – 2.500, Oradea – 1.000, Alba Iulia – 2.200, Suceava – 2.000, Constanţa – 3.500, Galaţi – 1.200, Craiova – 1.000, Piteşti – 3.000, Deva – 1.000.

  UPDATE 5 (ora 20.10) – Se cântă „Treceți batalioane române Carpații” și se scandează „nu vă fie frică, țara se ridică!”. Coloana a trecut de Primărie în aceste momente și se îndreaptă spre Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. În primele rânduri sunt tineri în vârstă de aproximativ 14 ani. Sunt circa 2000 – 2500 de protestatari arădeni. Se scandează „Dragnea, nu uita, o celulă e a ta!”.

  De asemenea, oamenilor care se uită din ferestre la coloana de protestatari li se strigă „Nu stați la balcoane, că muriți de foame!”

  UPDATE 6 (ora 20.40) – În fața teatrului, câțiva arădeni s-au urcat pe statuia Sfintei Treimi și toată lumea cânta imnul României.

  În total, sunt deja în jur de 4000 de protestatari arădeni. Coloana se îndreaptă înapoi spre Primărie, dar se întinde până la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  UPDATE 7 (ora 20.54) – În Piața Victoriei din București s-au strâns peste 60.000 de oameni. La Cluj -Napoca sunt în stradă 25.000 de oameni, la  Timişoara 15.000, la Sibiu – 12.000, la Braşov – 8.000, la Oradea 3.000, la Constanţa – 7.500. Iaşi – 4.000, Bacău – 2.500, Alba Iulia – 2.200, Suceava – 2.000, Galaţi – 1.200, Craiova – 1.000, Piteşti – 3.000, Deva – 1.000.

  UPDATE 8 (ora 21.18) – Coloana se îndreaptă în aceste momente din nou spre Podgoria.

  UPDATE 9 (21.40) – Coloana s-a oprit în fața Catedralei și este rostit „Tatăl nostru”.

  UPDATE 10 (22.10) – După câteva minute petrecute în fața sediului PSD, după marș, mulțimea s-a cam dispersat, la această oră doar 1500 de arădeni fiind în stradă. Mulți dintre oamenii prezenți la miting s-au despărțit cu vorbele: „Ne vedem mâine seară”.

   

   

  Filmulețe transmise la un moment dat în direct pe Facebook:

  Arădenii se adună în fața Primăriei!

  Posted by Special Arad on Thursday, February 2, 2017

  Posted by Andrei G. Fuliaș on Thursday, February 2, 2017

  Posted by Andrei G. Fuliaș on Thursday, February 2, 2017

  Posted by Andrei G. Fuliaș on Thursday, February 2, 2017

  Posted by Andrei G. Fuliaș on Thursday, February 2, 2017

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Marele pericol al acestei ordonante este modificarea abuzului in serviciu. Stabilirea plafonului prejudiciului la 200.000 lei nu face altceva decat sa legifereze abuzurile celor care conduc institutiile statului. Sefii acestor institutii vor putea promova, retrograda, numi in functii de conducere, vor putea modifica raporturile de serviciu ale subordonatilor dupa bunul lor plac, ca nu vor mai raspunde penal. Daca in ultima vreme frica de parchet(mai ales de DNA) i-a mai oprit, acum au cale libera! Va fi foarte greu nu de cuntificat ci chiar de stabilit existenta vreunui prejudiciu in urma acestor fapte, care au afectat si afecteaza viata oamenilor, cariera lor, dar si familiile lor. Pacat!

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Corect! Marea diferenta dintre Camora si Dragnea e ca primii au folosit arme de foc iar cei din urma OUG pentru a se impune. In rest e acelasi gen de structura. Numai ca impotriva mafiei italiene lupta procuratura statului. Aici nu va mai lupta nimeni caci nu vor mai avea instrumentele juridice eficace.

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Cu tot respectul stimate „Ambasadorul”, … să nu exagerăm. 🙂

     „Lupta de clasă”, … rectificare, „Lupta între Găștile, la putere și cele ce Privesc cu balele în colțul gurii, jinduind la împărțeala Miliardelor” se duc în Românica și cu mijloace legale (un procent minuscul), dar mai ales prin interpuși în instituțiile de Stat („De Forță”), care sunt „Cumpărați” să-i „Execute” pe „Inamici”.(adicătelea … pe cei de la Putere) Ori aici este MAREA PROBLEMĂ a României că se Încalcă Legea și Constituția. Unii și-o IAU!(uneori pe merit) … iar alții de loc! Dubla Măsură și Sfidarea a tot ceea este Procesul Democratic … și nu în ultimă instanță „Legal”!

     Un mic exemplu: – Care este cauza condamnării lui Dragnea? Nu cumva în aceeași perioadă „istorică”, cineva fiind „…la portiță” striga cât îl țineau bojocii „Boicotați Referendumul?”

     Atenție! Nu sunt avocatul nimănui! Dar Legea trebuie să fie Oarbă! Nu-i așa?
     Și mă repet inteționat, pentru a sublinia punctul meu de vedere.

     Fiecare să și-o ia după fapte și dovezi.
     De ce unii DA? Iar alții BA?

     0 voturi
     +1
     -1
  2. Modul politic sinucigaş în care a acţionat PSD în nici o lună de la preluarea guvernării demonstrează încă o dată că acest partid, acum condus de Liviu Dragnea, suferă în continuare de sindromul micului dictator care crede că soarele se învârte în jurul lui. O aroganţă care l-a costat mult, dar de care nu s-a lecuit de fel. E clar că nu a învăţat nimic din lecţia de la alegerile prezidenţiale din 2014. Faptul că 60% dintre români nu au ieşit la vot nu înseamnă că oamenii ăştia sunt morţi. Sunt cum se poate de vii şi reacţionează atunci când se simt ameninţaţi şi furaţi. S-au simţit în 2014, s-au simţit şi acum.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.