Un neurolog îţi explică ce te face geniu





Geniile există şi au existat dintotdeauna, fără a fi limitate la un domeniu de cunoaştere. Poate ce ne-a nedumerit întotdeauna a fost sursa talentelor uimitoare pe care le-au avut.
Pentru a fi geniu, nu e suficient să ai un IQ incredibil sau un talent ieşit din comun, ci şi capacitatea de a le folosi într-un mod productiv. Indiferent de câte cercetări au fost efectuate asupra subiectului, nimeni nu a putut stabili cu exactitate ce anume transformă un om în geniu. De asemenea, genialitatea nu se măsoară şi nu putem şti în ce măsură e înnăscută şi în ce măsură e influenţată de mediul înconjurător.
Într-un video de aproape patru minute, neurologul Antonio Damasio pune problema diferit, raportându-se strict la timp. Dincolo de toţi ceilalţi factori, el consideră că o importanţă fundamentală o are momentul în care te naşti. Spre exemplu, oameni precum W.A. Mozart şi Albert Einstein poate nu ar mai fi consideraţi genii, în epoca actuală.
Sursa: Playtech
Comentariile portalului
Distinsă doamna Luci,chiar dacă sărutați dosul,mîinile și poalele domnului primar nu sunteți cu nimic mai bine văzută de către cititor nici de (...)
Copiii mânca crenvurștii în grădinițe și dulciuri turcești și asta se laudă aici...nu mai spun de condițiile din grădinițe, tot ce (...)
De o vreme încoace când auzim la știri că vreun oficial american "își manifestă îngrijorarea" pentru nerespectarea drepturilor românilor sau despre "starea democrației" ne pufnește râ (...)