Un neurolog îţi explică ce te face geniu





Geniile există şi au existat dintotdeauna, fără a fi limitate la un domeniu de cunoaştere. Poate ce ne-a nedumerit întotdeauna a fost sursa talentelor uimitoare pe care le-au avut.
Pentru a fi geniu, nu e suficient să ai un IQ incredibil sau un talent ieşit din comun, ci şi capacitatea de a le folosi într-un mod productiv. Indiferent de câte cercetări au fost efectuate asupra subiectului, nimeni nu a putut stabili cu exactitate ce anume transformă un om în geniu. De asemenea, genialitatea nu se măsoară şi nu putem şti în ce măsură e înnăscută şi în ce măsură e influenţată de mediul înconjurător.
Într-un video de aproape patru minute, neurologul Antonio Damasio pune problema diferit, raportându-se strict la timp. Dincolo de toţi ceilalţi factori, el consideră că o importanţă fundamentală o are momentul în care te naşti. Spre exemplu, oameni precum W.A. Mozart şi Albert Einstein poate nu ar mai fi consideraţi genii, în epoca actuală.
Sursa: Playtech
Comentariile portalului
Cetățene dragă, dacă tot mă citezi, fă-o cum se cuvine: "românor nu le plac "molâii șmecherași și mincinoși uneori". Cetățene dragă, voi aț (...)
Sunt blocuri de lemn nu știu cum s-a putut aproba așa ceva...
Lasa ca noua ne ard campurile si ei stau in Franta pt gloria lui ARAHAT, si aici vin cate 2la un incendiu de casa....