sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un neurolog îţi explică ce te face geniu

  de - | 29 august 2015, 10:23 AM | Stuff | Video

  0

  Geniile există şi au existat dintotdeauna, fără a fi limitate la un domeniu de cunoaştere. Poate ce ne-a nedumerit întotdeauna a fost sursa talentelor uimitoare pe care le-au avut.

  Pentru a fi geniu, nu e suficient să ai un IQ incredibil sau un talent ieşit din comun, ci şi capacitatea de a le folosi într-un mod productiv. Indiferent de câte cercetări au fost efectuate asupra subiectului, nimeni nu a putut stabili cu exactitate ce anume transformă un om în geniu. De asemenea, genialitatea nu se măsoară şi nu putem şti în ce măsură e înnăscută şi în ce măsură e influenţată de mediul înconjurător.

  Într-un video de aproape patru minute, neurologul Antonio Damasio pune problema diferit, raportându-se strict la timp. Dincolo de toţi ceilalţi factori, el consideră că o importanţă fundamentală o are momentul în care te naşti. Spre exemplu, oameni precum W.A. Mozart şi Albert Einstein poate nu ar mai fi consideraţi genii, în epoca actuală.

  Sursa: Playtech

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.