Un neurolog îţi explică ce te face geniu

  de - | 29 august 2015, 10:23 AM | Stuff | Video

  0

  Geniile există şi au existat dintotdeauna, fără a fi limitate la un domeniu de cunoaştere. Poate ce ne-a nedumerit întotdeauna a fost sursa talentelor uimitoare pe care le-au avut.

  Pentru a fi geniu, nu e suficient să ai un IQ incredibil sau un talent ieşit din comun, ci şi capacitatea de a le folosi într-un mod productiv. Indiferent de câte cercetări au fost efectuate asupra subiectului, nimeni nu a putut stabili cu exactitate ce anume transformă un om în geniu. De asemenea, genialitatea nu se măsoară şi nu putem şti în ce măsură e înnăscută şi în ce măsură e influenţată de mediul înconjurător.

  Într-un video de aproape patru minute, neurologul Antonio Damasio pune problema diferit, raportându-se strict la timp. Dincolo de toţi ceilalţi factori, el consideră că o importanţă fundamentală o are momentul în care te naşti. Spre exemplu, oameni precum W.A. Mozart şi Albert Einstein poate nu ar mai fi consideraţi genii, în epoca actuală.

  Sursa: Playtech

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.