Tătaru: Vor fi operaționalizate încă 280 de paturi la ATI, în 24 de spitale din țară

  de Special Arad | 22 noiembrie 2020, 4:17 PM | Coronavirus | Naţional

  1

  În perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale din țarp, susține ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În același timp, el a precizat că încă se lucrează la evaluarea fiecărui circuit din secțiile ATI, adăugând că a fost informat duminică dimineața în legătură cu incendiul de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

  La acest moment, în spitalele din România sunt “în jur de 1.390” de paturi la terapie intensivă, fiind internați la ATI 1.132 de pacienţi.

  Tătaru a spus că vor fi operaţionalizare încă 280 de paturi în 24 de spitale, într-un interval de timp cuprins între 7 şi 21 de zile.

  El a spus că speră să nu se ajungă în situația în care trebuiască să fie tranferați pacienți în străinătate din cauza lipsei locurilor, pentru că se reevaluează tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie autoritățile iau în calcul şi acest lucru. “După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă”.
  În ceea ce priveşte definiţia de caz, în funcție de care se face testarea pentru COVID-19, Tătaru a arătat că aceasta este reevaluată, urmând ca săptămâna viitoare să se vină şi cu alte modificări.
  Citește continjuarea pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Fff bine, dar cine o să se ocupe???!!”Trebuie personal super calificat acolo. Pînă acuma de ce posturile au fost blocate și medicii și asistentele au plecat???!!!Ar trebui domnule ministru ca toți cei care sunt pe perioadă determinată în acest moment să treacă pe nedeterminată printr-un ordin al dvs. Ei sunt cei care ne scot la liman și nu ar fi fair play să vă descotorositi de ei după ce se termină nebunia, indiferent că au fost angajați pe determinată înainte de pandemie….. Mulțumesc

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.