duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Restricțiile Covid la Arad. Masca încă nu e obligatorie pe stradă, decât în anumite zone

  de Raluca Medeleanu | 4 octombrie 2021, 11:24 AM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Deși Raed Arafat a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că în cazul localităților care depășesc rata de incidență de 6 la mia de locuitori va trebui obligatoriu purtată masca peste tot, momentan nu a fost modificată încă Hotărârea Guvernamentală care reglementează acest lucru.

  Astfel, în municipiul Arad, unde rata de incidență este acum peste 6, se aplică doar măsurile prevăzute în Hotărârea emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, anume că masca trebuie purtată în spațiile interioare, iar afară – în apropierea școlilor și în zonele aglomerate (precum piețe, stații de tramvai etc.).

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, măsura anunțată de Arafat va intra oficial în vigoare doar în momentul în care se va modifica termenul comun al Ministerului Sănătății, căci în Hotărârea de Guvern pasajul care face referire la purtarea măștii a rămas deocamdată la fel.

  Vom reveni cu informații în momentul în care se va modifica oficial Hotărârea respectivă.

  Celelalte restricții care intră în vigoare odată cu depășirea pragului de 6 sunt după cum urmează: carantină în weekend (circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere; sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală), Accesul la restaurante, spectacole, săli de sport, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate și pot intra doar cei care dovedesc că sunt  vaccinați sau trecuți prin boală (în maxim ultimele 180 zile), testele nu mai pot fi folosite pentru acces. Nunțile, botezurile, petrecerile se pot face cu maximum 200 de persoane și toate trebuie să fie ori vaccinate cu schemă completă, ori trecute prin boală (max. 180 zile de la îmbolnăvire).

  Școlile rămân deschise. Doar în cazul în care apar imbolnăviri cu Covid se vor trece orele pe online (în clasa în care a apărut cazul).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.