vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primele doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite mâine în țară

  de Special Arad | 2 februarie 2021, 12:29 PM | Naţional

  0

  Mâine, 03 februarie, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite catre centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

  Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade celsius.

  Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:
  – Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 doze;
  – Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 doze;
  – Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 doze;
  – Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 doze;
  – Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 doze;
  – Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 doze.
  * Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze

  „În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României.

  vaccin moderna

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.